Schrijfster zaterdag te gast in The Readshop | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Schrijfster Helen Workala.
Schrijfster Helen Workala. (Foto: Piet van Kampen)

Schrijfster zaterdag te gast in The Readshop

'Nou even niets'. Het is het eerste boek van auteur Helen Workala (59). Hilarisch, ontroerend, herkenbaar en verrassend. Een verhalenbundel waarin velen zich kunnen herkennen in het leven van alledag. Een boek om thuis op boekenplank te hebben.

De titel van het boek dekt de lading. In het drukke en soms jachtige leven van de mens is het goed om af en toe even een time-out te nemen. Het zijn de momenten waarin de debuterende Helen alles de revue laat passeren en inspiratie op doet om de pen ter hand te nemen. 'Als jong meisje schreef ik al mijn dagboeken en het schrijven zit blijkbaar in mij', vertelt zij over haar drive om te schrijven. 'Overal zit een verhaal in, elk moment van de dag. Ik zie wat er om mij heen gebeurt, thuis, op straat en vooral ook in de natuur. Ik hou ontzettend van de natuur', somt zij haar onderwerpen voor inspiratie op. 'Eigenlijk inspireert alles mij en ik probeer het zo realistisch mogelijk te beschrijven. Ik word er zelf ook vrolijk van', glimlacht de sympathieke Helen enthousiast.

Opdragen

Helen vertelt over haar vroeg overleden broer. Ik had hem gezegd dat ik zo graag een boek zou willen schrijven. Hij heeft mij daar ook toe aangezet en ik zou hem zo graag het eerste exemplaar hebben willen geven. Dat kan dus niet maar ik draag het wel aan hem op'.

Het is het verdriet dat ook in een mensenleven voorkomt dat de auteur in haar boek verwerkt. Nu haar eerste boek op de markt komt heeft Helen de smaak te pakken. 'Er komt vast en zeker een volgende uitgave', blikt zij nu al vooruit. Haar eerste pennenvrucht in boekvorm bevat 160 pagina's en is voor € 16,50 te koop bij elke reguliere boekhandel of te bestellen via www.manukokoi.nl/nouevenniets.

Aanstaande zaterdag is zij van 11.00- 14.00 uur te gast bij boekhandel The Readshop aan de Vliet NZ in Rijnsburg waar het interessante boek ook direct kan worden gekocht en door haar persoonlijk wordt gesigneerd.

Door Piet van Kampen

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>