Leerlingen tonen Wellantcollege vakmanschap | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl

Leerlingen tonen Wellantcollege vakmanschap

Op het Wellantcollege zijn de praktijkexamens van start gegaan.
Op het Wellantcollege zijn de praktijkexamens van start gegaan. (Foto: pr)

Deze week is het praktijkexamen gestart op het Wellantcollege in Rijnsburg.

Absolute stilte en concentratie is bij aanvang al goed merkbaar.

'Je ziet dat leerlingen zich prima hebben voorbereidt. Ze kunnen laten zien wat ze afgelopen jaren hebben geleerd', zegt praktijkdocent Hester Boot.

Praktijkexamen

De kaderleerlingen die nu hun praktijkexamen doen, hebben er bewust voor gekozen om de vakken te volgen die te maken hebben met voeding.

Dit is tevens een van de belangrijkste uitgangspunten van de Vmbo-school in Rijnsburg. Naast voeding kun je voor alle leerjaren de vakken innovatieve (smart) technologie, plant en dier volgen.

'In het bedrijfsleven zien we de vraag naar geschoold personeel in deze richtingen steeds meer toenemen. Hierop sluiten wij voortdurend aan. Het is mooi om te zien dat oud-leerlingen soms jaren later komen kijken op school en aangeven dat ze een mooie leerzame tijd hebben gehad op het Wellantcollege', aldus Hester Boot.

Hopelijk halen al de leerlingen hun diploma. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>