Wim en Riek Neuteboom al 65 jaar een (h)echtpaar | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Burgemeester Visser bracht het bruidspaar afgelopen maandag een bezoek.
Burgemeester Visser bracht het bruidspaar afgelopen maandag een bezoek. (Foto: Piet van Kampen)

Wim en Riek Neuteboom al 65 jaar een (h)echtpaar

'Een lange tijd zeg dat wel'. Het waren de eerste woorden van het 65-jarige getrouwde echtpaar tijdens een korte terugblik op een lang huwelijksleven. Op 12 mei 1954 gaven Wim Neuteboom (87) en Riek Neuteboom- van der Geer (84) elkaar in Leiden het jawoord voor de verbintenis van hun leven.

De wieg van beide echtelieden stond in Leiden. Maar toen zij elkaar jaren later voor het eerst in de ogen keken was dat bij de voormalige betonfabriek van Huurman in Valkenburg.

Naar Valkenburg

Wim werkte er als betonvlechter en Riek woonde bij de fabriek waar haar vader werkte. Het gezin was inmiddels naar Valkenburg verhuisd.

'Ik heb een dochter voor jou', zei mijn vader en toen ik haar voor het eerst zag, had zij vlechtjes', vertelt Wim met een olijke ondertoon.

Maar goed, ze leerden elkaar beter kennen en 'het ging verder van zelf', blikken beiden terug. Die vlechtjes deden er blijkbaar niet meer toe en de stap in de huwelijksboot volgde.

Het jonge paar trok in bij de moeder van Wim en kochten vijf jaar later een eigen huisje ernaast aan de Uiterste Gracht.

'Ik kon een huis in Valkenburg kopen maar wilde daar niet wonen. Later heb ik er spijt van gehad', bekent de bruidegom. In 1960 betrokken zij wel een woning in Valkenburg, eerst in de Marinus Poststraat, later in de Burgemeester Lotsystraat. En nu woont het paar al bijna 20 jaar zeer tevreden aan het Marinus Postplein.

Uit hun huwelijk werd zoon John geboren en zij werden de trotse grootouders van een kleinkind en twee achterkleinkinderen.

Wim werkte als betonvlechter. Maar toen het bedrijf sloot, vond hij een job in het AZL, tegenwoordig LUMC in Leiden. Ook de vrouw des huizes zorgde voor het brood op de plank en werkte tijdens het huwelijk buitenshuis en ook in het AZL als voedingsassistente.

Tijdens de weekenden en na hun pensioen, vaak weken achter elkaar, genoten zij op hun boot. 'De fietsen gingen mee en we hebben samen heel veel genoten en gezien', blikt de bruid op die mooie jaren terug. De boot is er niet meer maar het paar heeft het samen nog steeds gezellig en vult elkaar thuis goed aan. 'In een goed huwelijk moet je geduld hebben en verder gaat het vanzelf', vindt Wim, en Riek beaamt dit. 'Natuurlijk deel je lief en leed met elkaar', is haar levenservaring. 'En je moet vooral niet jaloers zijn'.

Het huwelijksjubileum werd in Renkum in de mooie omgeving van Heteren waar hun zoon woont in familiekring gevierd.

Door Piet van Kampen

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>