Er kon op de Reddingbootdag ook weer worden meegevaren met de Katwijkse reddingboot Edith Grondel.
Er kon op de Reddingbootdag ook weer worden meegevaren met de Katwijkse reddingboot Edith Grondel. Foto: Gert-Jan Onderwater

Geslaagde Reddingbootdag bij KNRM Katwijk

Algemeen

De 25ste editie van Reddingbootdag is weer achter de rug. KNRM-station Katwijk kijkt terug op een geslaagde dag.


Door de nieuwe regelgeving mochten er per vaart maar twaalf donateurs mee aan boord. Desondanks hebben tussen de 200 en 250 donateurs kunnen genieten van een vaartocht op de reddingboot 'Edith Grondel' op zee.

Daarnaast waren rond het boothuis ook voer- en vaartuigen te bezichtigen van de Katwijkse Reddingsbrigade, Brandweer, Politie, Rode Kruis en Ambulancedienst Hollands-Midden. De politiehonden vereniging Katwijk heeft demonstraties gegeven op de grasweide naast het boothuis aan het parkeerterrein in de Noordduinen.

De kinderen konden zich vermaken op het springkussen, keurplaten in kleuren of zich laten schminken. Voor de inwendige mens werd er door 'Kattukse' rokers vis gerookt.


De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een gezamenlijke multidisciplinaire demonstratie door brandweer, politie en ambulance. Een groep rellende mannen moest door de politie in bedwang gehouden worden, terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over een relschopper die slachtoffer was geworden van een mishandeling. Een auto die door de rellende mannen in brand is gestoken moest door de brandweer geblust worden.




 

Uit de krant