Rijnvogels gaan seizoen plichtmatig uitspelen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Roy van Leeuwen komt net een stapje tekort. | Foto: PR
Roy van Leeuwen komt net een stapje tekort. | Foto: PR (Foto: )

Rijnvogels gaan seizoen plichtmatig uitspelen

Na de 2-1 nederlaag bij FC 's-Gravenzande gaat het seizoen voor de Rijnvogels gelijk het bekende nachtkaarsje uit. De laatste theoretische mogelijkheid op een periodetitel werd door deze nederlaag en de winst van Ter Leede ook uit de boeken geschrapt. Twee dode spelmomenten waarbij de Katwijkse defensie er bepaald niet geweldig uitzag besliste het duel tussen de twee aan elkaar gewaagde middenmoters.

Het evenwichtige duel leek in een 1-1 remise te eindigen maar kort voor het scheiden van de markt besliste Sander Koelewijn met een vrije trap de wedstrijd. Hij verraste doelman Jeffrey Verkerk in de korte hoek waar deze aan de grond genageld stond. Was de muur niet goed gemetseld of was het uitzicht hem belemmerd? Feit is dat de knikker er in vloog en de wedstrijd alsnog een winnaar kreeg. Uiteindelijk deed het er voor beide teams niets meer toe, zij het een iets betere klassering en het prestige. Het was de thuisclub die de score opende nadat kort voordien Jaap van Duijn van dichtbij een kopbal in extremis in de handen van doelman Danny Koning zag belandden. Na een corner van Sander Koeleman stond Gijs Abbas bij de tweede paal vogelvrij nadat elke vogel de bal aan zich voorbij had zien vliegen. Een treffer die in de categorie 'knullig verdedigen' kan worden bijgeschreven. De gastheren vergaten de marge te verruimen, schoten voorlangs en troffen de voet van doelman Verkerk.

Van Rijnvogelzijde geen doelrijpe mogelijkheden meer en derhalve brak half-time met 1-0 aan.

De tweede helft begonnen de Katwijkers goed. Binnen het kwartier lag het leer achter doelman Danny Koning. Roy van Leeuwen benutte zijn snelheid en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Het leek een opmaat voor de - dit keer lichtblauwe - vogels en de bal ging beter rond. Na een corner van Jaap van Duijn leek de 1-2 er via via in te vliegen maar de bal bleek de doellijn niet te zijn gepasseerd. De gastheren bleef derhalve een achterstand bespaard en kregen zelf enkele mogelijkheden voor de winnende treffer. De voet van doelman Verkerk bleek een obstakel.

Een kwartier voor tijd bracht trainer Jimmy Simons spits Max van Steen als extra aanvaller in het team en ook Joey Lauhouh mocht nog enkele speelminuten maken. Het mocht echter geen zoden aan de dijk zetten. Aan de overzijde leek de Katwijkse defensie de zaakjes ook onder controle te hebben totdat er een overtreding buiten de zestien werd begaan. Deze door Sander Koeleman genomen de zege op voor de 's-Gravenzandse fusieclub. De beide tegengoals leverden zoals eerder dit seizoen al gebeurde stof tot nadenken. Wellicht met het oog op de toekomst maar voor dit seizoen dat als een nachtkaars uit lijkt te gaan heeft dit geen zin meer. De komende 3 wedstrijden nog even aanzetten voor een zo hoog mogelijke klassering. Dinsdagavond 14 mei de inhaalwedstrijd tegen DFS, aanvang 20.00 uur.

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>