Jeffrey Ket passeert Jeffrey Snijders van VVOG. | Foto: OrangePictures

Duur verlies voor Quick Boys tegen VVOG

Algemeen

VVOG heeft zich op Nieuw Zuid laten kennen als een tegenstander van formaat. Hoewel de Harderwijkers zich in de onderste regionen van de ranglijst bevinden weet VVOG op de één of ander manier op bezoek bij Quick Boys specifieke krachten op te roepen waarop de blauwwitten geen antwoord hebben. Ook in het slot van de competitie van 2018-2019 ging het weer fout voor Quick Boys en kregen de kampioensaspiraties van de thuisploeg een gevoelige knauw.

Coach Hennie in 't Hof had bij voorbaat al beloofd V.v. Noordwijk te helpen in de strijd om het kampioenschap. In de wedstrijd tegen V.v. Noordwijk had hij hetzelfde beloofd aan Quick Boys. Die belofte kwam hij in de vorige wedstrijd niet na, zijn team verloor de thuiswedstrijd met 0-2. In de wedstrijd die hierop volgde kon hij in ieder geval terugkijken op de laatste wedstrijden van VVOG op Nieuw Zuid die met winst voor werden VVOG. Bovendien kan VVOG de punten nog goed gebruiken om bespaard te blijven van P/D-wedstrijden.

De eerste kans in de wedstrijd was voor VVOG. Rihardo Meulens kon profiteren van een glijpartij van Dennis van der Plas, Meulens plaatste de bal over het doel. Direct daarna leek ook Quick Boys aan de andere kant van het veld eveneens gevaarlijk te worden, ook nu werd het doel niet gevonden. Na ruim een kwartier spelen bereidde Marc de Kruijs voor en plaatste de bal op Dennis Kaars die doelman Wouter Polhoud op zijn weg vond. In de komende minuten zou Quick Boys steeds slordiger gaan spelen waarmee VVOG in de gelegenheid werd gesteld gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft liet Rihairo Meulens zich gelden voor zijn team, maar moest voorlopig nog zijn meerdere in doelman Paul van der Helm erkennen.

Toch zou Quick Boys zich nog een prima gelegenheid verwerven de score te openen. Dennis Kaars werd aangespeeld en kreeg een vrije doorgang op doelman Polhoud die Kaars naar een hoek dreef waaruit Kaars geen doelpoging kon wagen waardoor de score alsnog uitbleef. Direct plaatste VVOG een aanval waaruit Pernelly Biya werd bereikt. Hij was wel trefzeker was voor zijn team. Quick Boys keek vanaf dat moment aan tegen een achterstand. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys waar te weinig spelers hun niveau niet haalden. Amper op achterstand gekomen verdubbelde VVOG de voorsprong toen Wilko Braam een vrije schop in het doel plaatste en doelman Van der Helm kansloos liet. Quick Boys zag in de eerste helft net als VVOG geen kans meer het net te vinden, met een 0-2 voorsprong voor VVOG ging men de rust in.

De tweede helft begon Quick Boys zonder Marc de Kruijs, Mohamad Mahmoed was zijn stand-in. Amper begonnen aan de tweede helft werd bij VVOG de geblesseerde Jaime Bruinier naar de kant gehaald voor Zakaria Fadili. Quick Boys bleef op zoek naar meer in de wedstrijd maar forceerde niet meer dan een aantal hoekschoppen tegen het massaal verdedigende VVOG dat van geen wijken wist en geen moment in de problemen kwam. Waarbij VVOG ook nog eens kon rekenen op een betrouwbare sluitpost in de persoon van Wouter Polhoud. Na een kwartier spelen leek Quick Boys nog dicht bij de aansluittreffer, nu kreeg doelman Polhoud hulp van de deklat. Het zat Quick Boys niet mee, wat men ook probeerde succes bleef uit tegen het stug verdedigende VVOG.

Ook wissels om het offensief van Quick Boys nog meer gestalte te geven brachten niet het gewenste resultaat. Wat men van de kant van Quick Boys ook probeerde, doelpunten bleven uit. Tegen het einde van de wedstrijd verliet VVOG zelfs de verdedigende stellingen, ook vanaf die kant wist men het net niet meer te vinden. De wedstrijd eindige in een 0-2 nederlaag voor Quick Boys dat moest toezien hoe naaste concurrent V.v. Noordwijk, dat ook op achterstand had gestaan in hun wedstrijd, toch tot winst kwam en daarmee de voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan tot vijf punten vergrootte waarmee het kampioenschap voor het grijpen ligt. Al met al een dure nederlaag voor Quick Boys dat veroordeeld lijkt te zijn tot de nacompetitie om de gewenste promotie alsnog te realiseren.