KNRM Katwijk opent morgen deuren voor publiek op Reddingbootdag | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Donateurs kunnen meevaren met de reddingboot van Katwijk.
Donateurs kunnen meevaren met de reddingboot van Katwijk. (Foto: KNRM Katwijk)

KNRM Katwijk opent morgen deuren voor publiek op Reddingbootdag

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) organiseert morgen, zaterdag 11 mei, haar landelijke open dag op 45 locaties. Ook in Katwijk. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee.


Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.


Meevaren voor donateurs

De mogelijkheid voor donateurs op mee te varen met de reddingboot is dit jaar niet gegarandeerd. Door wet- en regelgeving is het maximum aantal passagiers per vaartocht dit jaar vast gesteld op 12 personen. 'Wij zijn een druk bezocht station, waardoor het kan zijn dat wij mensen teleur moeten stellen. Wees dus op tijd erbij, zodat je verzekerd ben van een vaartocht op de reddingboot.'


Meevaren op de reddingboot is sowieso afhankelijk van de weersomstandigheden, de drukte of een alarmering/calamiteit. De Katwijkse bemanning van de reddingboot vaart met donateurs tussen 10:00 uur en 16:00 uur.


Demonstraties en bezienswaardigheden

Er valt ook dit jaar weer genoeg te zien en te beleven rondom het boothuis aan de Noordduinseweg. Gedurende de hele dag zullen brandweer, politie en ambulancedienst demonstraties verzorgen. Politie Honden Vereniging Katwijk geeft een aantal spectaculaire demonstraties op de grasweide naast het boothuis.


Op het terrein voor het boothuis staan kraampjes waar u terecht kunt voor informatie over het Rode Kruis en Ghost Fishing. Stichting historisch brandweermateriaal Katwijk is weer aanwezig met een aantal oude brandweervoertuigen en natuurlijk ontbreekt ook de Katwijkse Reddingsbrigade niet.


In het boothuis kunt u terecht bij de reddingwinkel voor artikelen ten behoeve van de KNRM. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden en is er voor de kleinste een springkussen aanwezig. Ook aan de innerlijke mens is gedacht en kunt u terecht voor patat, frikadellen en kroketten.


Op de website www.knrm.nl/reddingbootdag voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma's, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>