Ambtsgebed blijft in Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pixabay

Ambtsgebed blijft in Katwijk

Het bijwonen van het ambtsgebed is niet verplicht. Met die zin kan de discussie gisteravond in de gemeenteraad over het 'afschaffen' van het ambtsgebed worden samengevat.


Hart Voor Katwijk diende een initiatiefvoorstel voor om het ambtsgebed uit de raadsvergadering te halen. Degenen die daar wel behoefte aan hebben, krijgen dan de mogelijkheid om in een ruimte buiten de raadzaal te bidden, stelde HVK voor.

Volgens Leon Krijgsman van die partij maakt het ambtsgebed deel uit van de raadsvergadering en zijn raadsleden verplicht die bij te wonen.


Andere partijen spraken die verplichting tegen en na bijna een uur discussiëren liet Krijgsman zich overtuigen, dat het bijwonen van het ambtsgebed geen verplichting is. Hij besloot daarop het voorstel in te trekken. 'Wij beraden ons over hoe wij met dat niet-verplichtende karakter om zullen gaan.'

Dat werd aan het eind van de vergadering duidelijk: de raadsleden van Hart Voor Katwijk en VVD Katwijk verlieten de raadszaal voor het slotgebed werd uitgesproken.


Het initiatiefvoorstel zou het overigens toch niet gehaald hebben. Niet alleen de confessionele partijen CDA, ChristenUnie en SGP verwierpen het voorstel, maar ook D66, GemeenteBelangen, Fractie Smits en PvdA.

 

Wat vindt u?

De gemeente wil dat we meer bewegen; het schoolzwemmen moet weer worden ingevoerd.Reageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>