VV Katwijk werd vorig jaar kampioen in de Tweede Divisie. | Foto: vv Katwijk
VV Katwijk werd vorig jaar kampioen in de Tweede Divisie. | Foto: vv Katwijk Foto: pr vv Katwijk

Katwijk genomineerd voor Topsport-gemeente

Algemeen

De gemeente Katwijk is een van de vijf gemeenten die zijn genomineerd voor de titel 'Topsportgemeente van het jaar 2018'.



Doel van die prijs is het topsportbeleid van gemeenten positief onder de aandacht te brengen. De prijs wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt en is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B. De andere vier genomineerden zijn Bunschoten, Den Bosch, Zwolle en buurgemeente Noordwijk. 



Het toekennen van de Topsportgemeente-van-het-jaar-prijs vindt plaats op basis van sportieve prestaties. Deze prestaties worden gewogen naar type sport en omvang van de gemeentebevolking. Dit gebeurt met behulp van een rekenmodel. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de sportieve prestaties van sportverenigingen, uitkomend in 40 nationale topcompetities. 'Het gaat daarbij altijd om de hoogste landelijke klasse, met uitzondering van voetbal. Vanwege de grote maatschappelijke impact zijn voor deze sport naast de Eredivisie ook de Eerste Divisie en de zes amateurhoofdklassen meegenomen', staat in dat rekenmodel. 



De winnende gemeente voor 2018 wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Uit de krant