| Foto: Geert Bekker

Grasshoppers D1 verliest in Landsmeer

Solar-systemen Grasshoppers is er niet in geslaagd het uitstekende niveau van de eerste play-offwedstrijd te handhaven. De tweede wedstrijd in eigen huis was van een heel ander kaliber dan wedstrijd 1, die met 82-48 gewonnen werd. Het was nu Loon Lions dat aan het langste eind trok en met 51-62 de punten mee naar Landsmeer nam. Voordat sporthal Cleijn Duin volstroomde werd door beide teams op een waardige manier stilgestaan bij de 4 mei herdenking.

Het eerste kwart was het van beide zijden aftasten en waren de punten duur. Halverwege heeft Grasshoppers nog een kleine voorsprong gehad (6-4). Hierna was het echter Loon Lions dat de touwtjes in handen nam. Met 8 punten op rij werd de stand omgebogen naar 6-12. Waar afgelopen woensdag elke driepunts poging nog raak was leek er deze keer geen geluk aan Katwijkse zijde te zijn. Beide teams verzilverde nog 1 vrije worp waardoor de stand aan het einde van het eerste kwart 7-13 was.

Het tweede kwart ging het niet veel beter en aan de zijde van Solar-systemen Grasshoppers moest, door een vervelende val, Ilse Kuijt ook met een knieblessure de strijd staken. Loon Lions bouwde de voorsprong langzaam uit 17-32. Mia Hordijk zorgde er met een score en een verre 3-punts buzzerbeater, wat de enige driepunter voor de Katwijkers bleek te zijn, voor dat de schade bij rust tot 22-32 beperkt bleef.

Het gehele derde kwart bleef het verschil rond de 10 punten hangen. Aan beide zijden waren veel onnodige missers en driepunters waren alleen aan de zijde van de ploeg uit Landsmeer te zien. Dit kwart werd door beide teams 11 punten aangetekend wat resulteerde in een 33-43 stand aan het einde van kwart 3.

Het vierde kwart weet Grasshoppers heel langzaam dichterbij te komen. Met nog ca. 2 minuten te spelen was met hard werken het verschil teruggebracht tot 3 punten. Na enkele dure missers kan Loon Lions zich herpakken en pakt 2 scores op rij. De laatste minuut moet Grasshoppers gaan forceren om in balbezit te komen waardoor de Lions, door middel van de vrije worpen, de score verder uit kan bouwen naar een eindstand van 51-62. Hierdoor heeft Loon het thuisvoordeel naar zich toe getrokken.

De komende twee wedstrijden worden op dinsdag en zaterdag worden in Landsmeer gespeeld, waarop dinsdagavond de sprongbal om 20.30 uur zal zijn.