Quick Boys wint met hakken over de sloot | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De ontlading was compleet na het winnende doelpunt. | Foto: OrangePictures
De ontlading was compleet na het winnende doelpunt. | Foto: OrangePictures (Foto: )

Quick Boys wint met hakken over de sloot

Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. In de tweede helft was Quick Boys op achterstand gekomen. Met het einde van de wedstrijd al in zicht wisten de blauwwitten de stand weer gelijk te trekken. Een gelijkspel was onvoldoende in de strijd om het kampioenschap. Ver de in extra tijd belandde een doelpoging van Jesse van Nieuwkerk alsnog achter de doellijn, waardoor Quick Boys alsnog een zwaarbevochten zege behaalde.

De wedstrijd tegen FC Lisse was toch één van de lastige wedstrijden in het restant van de competitie. Quick Boys speelde de eerste helft met de harde wind tegen. Vooralsnog deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar en bleven doelkansen uit.

Na tien minuten spelen forceerde FC Lisse de eerste doelkans. Doelman Paul van der Helm had moeite met het schot van Oussama Sialli, zijn doelpoging werd tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten later was Kay Tejan aan de andere kant van het veld gevaarlijk voor de blauwwitten, nu bracht doelman Jochem Lensen uitkomst voor FC Lisse.

In de loop van de wedstrijd zou Quick Boys het initiatief naar zich toetrekken, daarbij kwam men niet verder dan een aantal afgedwongen hoekschoppen die allen zonder het gewenste resultaat bleven. Quick Boys bracht te weinig creativiteit in het spel, te veel aanvallen liepen via het drukke centrum en bracht de verdediging van FC Lisse maar zelden in de problemen. Tien minuten voor de rust zette Joey Ravensbergen vanaf de linkerflank een aanval op en plaatste de bal in de doelmond waar zowel Dennis Kaars als Jesse van Nieuwkerk niet wisten te profiteren. Nadat doelman Lensen ten koste van weer een hoekschop een doelpoging van Kay Tejan tenietdeed was FC Lisse aan de andere kant van het veld ook gevaarlijk. Koen Fokkema kon op doel uithalen maar zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Paul van der Helm die met een knappe redding schade voor zijn team voorkwam.

In de tweede helft verschenen beide tegenstanders in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Weer ging Quick Boys op zoek naar de overwinning maar bleef zich stuklopen op de verdediging van FC Lisse die van geen capituleren wist. Na tien minuten spelen kwam Quick Boys in de problemen toen Koen Fokkema een aanval afrondde en zijn team tegen de verhouding in op voorsprong zette. Met die voorsprong op zak kon FC Lisse zich focussen op de omschakeling om daarmee te gaan profiteren van de ruimte die Quick Boys op zoek doelpunten ongetwijfeld zou gaan bieden.
Amper op achterstand gekomen leek Quick Boys de schade weer te herstellen. Marc de Kruijs rondde af op doel maar moest toezien hoe zijn doelpoging slechts de deklat liet trillen, de gelijkmaker bleef uit. In dezelfde wedstrijdfase leek ook Dennis Kaars kansrijk te worden, doelman Lensen stond in de weg en Marc de Kruijs kon uit de rebound niet profiteren.

Bijna halverwege de tweede helft werd Jesse van Nieuwkerk bij een vrije schop van Kay Tejan binnen het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Arbiter De Winter was gedecideerd in zijn besluit, strafschop! Kay Tejan belastte zich met de klus en moest toezien hoe doelman Lensen de goede hoek koos en zijn doel schoonhield. Met de moed der wanhoop bleef Quick Boys strijden voor een beter resultaat maar zich gestuit zag door de defensie van de thuisploeg.
Coach Assink ging wisselen. Eerst werd Marc de Kruijs naar de kant gehaald voor Cem Sahin, daarna werd Tim Bloemendaal gewisseld voor Mohamed Mahmoed. Tenslotte werd ook centrumverdediger Dennis van der Plas naar de kant gehaald voor Bert Steltenpool die na lang blessureleed eindelijk weer speelminuten kreeg in de blauwwitte hoofdmacht. Een extra aanvaller ten koste van een verdediger.
De klok tikte door, FC Lisse mocht zich al bijna drie punten rijker rekenen en Quick Boys een zware slag toebrengen in de strijd om de leiding van de Derde Divisie. Kay Tejan gooide roet in het eten van FC Lisse door een vrije schop net buiten het strafschopgebied met een fraaie curve langs doelman Jochem Lensen het doel in te werken, de stand was weer gelijkgetrokken. In de reguliere speeltijd zou er niet veel meer gebeuren. In de extra tijd werd het nog benauwd voor Quick Boys toen FC Lisse vlak buiten het zestienmetergebied een vrije schop mocht nemen. De uitvoering van de ingestudeerde versie faalde volledig, Mohamad Mahmoed ontfutselde de bal en stond aan de basis van een aanval van Quick Boys waaruit Kay Tejan uiteindelijk niet kon profiteren.

De klok tikte door, hoeveel tijd zou arbiter De Winter bijtellen? Toen iedereen zich al bij het gelijke spel had neergelegd plaatste Quick Boys ver in de extra tijd weer een aanval. Jesse van Nieuwkerk zag zijn doelpoging via een tegenstander in het doel belanden. Met de hakken over de sloot behaalde Quick Boys alsnog een zwaarbevochten overwinning waardoor de blauwwitten nog steeds hoop mogen houden op iets moois aan het einde van het seizoen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>