Informatiepunt Digitale Overheid bij Bibliotheek Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Informatiepunt Digitale Overheid bij Bibliotheek Katwijk

Bibliotheek Katwijk gaat, samen met publieke dienstverleners, burgers dicht bij huis ondersteunen bij het omgaan met de digitale overheid. Bibliotheek Katwijk behoort tot vijftien 'kopgroep-bibliotheken', die als eerste starten met een Informatiepunt Digitale Overheid.


Met het plan 'Digitale inclusie, ondersteuning voor kwetsbare burgers' is het de bedoeling persoonlijke hulp en ondersteuning te bieden aan de circa 4 miljoen mensen die het lastig vinden om zaken te doen met de digitale overheid. Dit sluit aan op het kabinetsbeleid om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving.

De publieke dienstverleners waarmee de bibliotheken in dit traject samenwerken, zijn de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV, verenigd in de Manifestgroep.

In deze nieuwe samenwerking verwijzen de dienstverlenende partijen mensen die moeite hebben met computers en internet naar een bibliotheek bij hen in de buurt. Hier kunnen ze deelnemen aan digivaardigheidscursussen, zoals Klik & Tik en Digisterker, waarmee ze digitaal vaardiger worden. Deze cursussen worden nu al bij Bibliotheek Katwijk gegeven en worden in dit project geïntensiveerd.


Wat 'hulp bij de digitale overheid' inhoudt, is hieronder te zien.

 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>