Marleen over wandschilderingen in 'Ambachtslieden en éénpitters' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De roze achterwand in het atelier van Marleen is behangen met tal van schetsen en oefenschilderingen. | Foto: Mark Ruis
De roze achterwand in het atelier van Marleen is behangen met tal van schetsen en oefenschilderingen. | Foto: Mark Ruis

Marleen over wandschilderingen in 'Ambachtslieden en éénpitters'

Creatief, vrolijk, razend enthousiast en een tikkie chaotisch. Wie bij Marleen Dijkdrent van In-Kleur wandschilderingen op bezoek gaat kan rekenen op een levendig gesprek over kunst, creativiteit en haar grote passie: het beschilderen van muren en wanden.

 

Met haar bedrijf timmert ze aan de weg als schilderes van muurschilderingen in alle soorten en maten en menig Katwijker zal wel eens kunstwerk van haar hebben bewonderd in een kantine, een slaapkamer of in de openbare ruimte. 


Haar creatieve hoofdkwartier is een atelier in een achtertuin aan de Rijnstraat. De zijgevel van het woonhuis geeft al een hint weg van de kwaliteiten die de vrouw des huizes in de vingers heeft. Een prachtige schildering van de vermaarde Blauwe Tram siert de gevel en is een verrassend element in de anonieme steeg. In het atelier knallen de kleuren je tegemoet.

Inmiddels heeft Marleen heeft menige wand en muur mogen versieren met kleurrijke voorstellingen. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Haar meesterwerk is een panoramaschildering in het Katwijks Museum. De opdracht was om de Zanderij te schilderen zoals het er rond 1950 uit zag.


In de serie 'Ambachtslieden en éénpitters' in De Katwijksche Post van 2 mei vertelt Marleen over haar passie en haar werk. 

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>