Ilse Kuijt legt aan voor een schot tegen Loon Lions.
Ilse Kuijt legt aan voor een schot tegen Loon Lions. Foto: Geert Bekker

Winst vrouwen Grasshoppers in finale play offs landskampioenschap

Algemeen

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers is de finale van de play offs tegen Loon Lions afgelopen woensdag goed begonnen. In een sfeervol Cleijn Duin zag het in grote getale opgekomen publiek de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens in de eerste helft een ruime voorsprong nemen die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment meer in gevaar kwam.

Een prima start van Grasshoppers met onder andere 4 (van de in totaal 14) rake drietjes zorgden voor een 14-5 voorsprong halverwege het eerste kwart. Vervolgens deed Loon Lions daarna nog wel wat terug maar kon niet voorkomen dat deze met een ruime voorsprong voor de thuisploeg eindigde (22-11).

In de tweede periode weet de Katwijkse ploeg verder uit te lopen. Na 29-11 komt de Landsmeerse formatie via een 7-0 run iets dichterbij, maar Grasshoppers blijft met scherp schieten en kan doorstomen via 38-18 naar een ongekende voorsprong met de rust (52-27).

Ook het derde en vierde kwart is met 14-10 en 16-11 voor Grasshoppers in een onnauwkeurige fase met veel missers aan beide kanten. En als de spanning al lang uit de wedstrijd is klinkt, na een echte teamprestatie, het laatste fluitsignaal bij een stand van 82-48.

Scores: Ilse Kuijt 18 pt; Fleur Kuijt 16 pt; Noor Driessen 10 pt; Sonja Kuijt 9 pt; Ingrid van der Plas 8 pt (+11 reb/5 ass.); Deborah Vos 8 pnt (+ 8 reb); Marieke van Schie 4 pt; Mia Hordijk 3 pt; Iris Govers 2 pt; Alissa van der Plas 2 pt; Rosalie Aandewiel 2 pt.

Morgen, zaterdag 4 mei, staat de tweede finalewedstrijd gepland. Deze is opnieuw in Katwijk en aanvang is om 20.45 uur.