De kersverse G3 labelhouders.
De kersverse G3 labelhouders. Foto: M. Plug

Goed Groen Groei | Katwijk labels uitgereikt

Algemeen

Succesvol Duurzaamheidscafé

In Brasserie Buitenhuis vond vorige week woensdag het duurzaamheidscafé plaats, een initiatief van stichting 20Duurzaam20.

Tijdens de bijeenkomst die vooral in het teken staat van duurzame bedrijven die graag willen verbinden en inspireren, werden ook dit keer weer de Goed Groen Groei labels uitgereikt aan bedrijven die lokaal betrokken zijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarbij ook nog eens oog hebben voor het milieu.

Na gesprekken met adviesbureau Empirio werden de labels dit keer toegekend aan Brownies & Downies Katwijk, Botermans Elektrotechniek, Bouw-klik en Clusius Craft Distillers. Alle vier bedrijven binnen de gemeente Katwijk die op hun eigen wijze een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu. Net zoals Groene-Woningen, BB Dienstverlening, Kluswijs, Steeds aan Zee en Vakantiepark Koningsavond die tijdens deze avond hun hercertificering uitgereikt kregen.

Na de uitreiking door Piet de Vries van Katwijk Marketing en wethouder Gerard Mostert, was er spreektijd voor onder andere Brasserie Buitenhuis, Ton Frissen van Haringrock, Marian Krijgsman van Steeds aan Zee en Ivo Vittali van 20Duurzaam20 en het initiatief Operatie Jonas. Allen bespraken het thema afvalverwerking en hoe om te gaan met plastic. Of beter gezegd, hoe om te gaan met en het stimuleren van 'plasticvrij'. Het gaf stof tot nadenken waarna de bezoekers elkaar opzochten om over dit thema verder te praten, van elkaar te leren en te inspireren. Dat alles onder het genot van een hapje en drankje, én de tulpenwodka die werd aangeboden door kersverse G3-labelhouder Clusius Craft Distillers.

De samenvattingen van de juryrapporten over de vier nieuwe labelhouders zijn terug te vinden op www.G3label.nl.

Uit de krant