Watertappunt voor leerlingen Rijnmond | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Leerlingen van het Vakcollege Rijnmond halen gratis navulbare flesjes op bij de organisaties die het watertappunt mogelijk hebben gemaakt.
Leerlingen van het Vakcollege Rijnmond halen gratis navulbare flesjes op bij de organisaties die het watertappunt mogelijk hebben gemaakt. (Foto: pr)

Watertappunt voor leerlingen Rijnmond

Op Vakcollege Rijnmond is gisteren een watertappunt speciaal voor leerlingen in gebruik genomen. De opening gebeurde door symbolisch de eerste waterflesjes te laten vullen door vertegenwoordigers van organisaties die dit mogelijk hebben gemaakt.


De school aan de Louise de Colignylaan in Katwijk kreeg vorig jaar vanuit het Rabobank Wensenfonds een bijdrage voor de realisatie van het watertappunt. De organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) stimuleert water drinken onder jongeren en hebben de bijdrage verhoogd, waardoor alle Rijnmond-leerlingen ook een navulbaar waterflesje konden ophalen.
 

Wereldwijd onderzoek toont aan dat kraanwater drinken gezond is. Eén suikerhoudend drankje minder per dag leidt al tot gewichtsafname bij schoolkinderen. Daarbij signaleren docenten dat leerlingen die overgestapt zijn op water drinken zich beter en langer kunnen concentreren. Door de flesjes aan te bieden besparen onze leerlingen niet alleen het geld om waterflesjes aan te schaffen maar is er ook een besparing van 2000 plastic flesjes per week die anders op de afvalberg belanden.


Waterdrinken wordt vanuit het Voedingscentrum gestimuleerd. Zij zetten zich in voor gezonde schoolkantines. Het initiatief van het watertappunt heeft eraan bijgedragen dat het Vakcollege ook dit jaar weer de gouden Gezonde Schoolkantine Schaal in ontvangst mocht nemen. Een mooi bekroning op het werk van kantinemedewerkster Ina van Beelen.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>