Achtste 'bijenhotel' geplaatst aan de Zeeweg | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Maandag werd een bijenhotel geplaatst aan de Zeeweg. | Foto: Piet van Kampen
Maandag werd een bijenhotel geplaatst aan de Zeeweg. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )

Achtste 'bijenhotel' geplaatst aan de Zeeweg

De helft van de 360 bijensoorten in ons land is bedreigd. Omdat deze belangrijke diertjes onmisbaar zijn voor de bestuiving van onze gewassen moeten we er zuinig op zijn en zorgen dat zij goed kunnen nestelen. Afgelopen maandag werd het achtste bijenhotel officieel geopend.

Door Piet van Kampen

Reeds eerder werden er op kosten van de provincie door zeven scholen in Katwijk al bijenhotels geplaatst. Bij de Duinroos (Zanderij en Otto Baron), de Marnixschool, de Horizon, de Christelijke Opleidingsschool, de Willem van Veenschool en de Farèlschool zijn deze al aanwezig. Van de twee laatstgenoemde scholen waren er een aantal leerlingen aanwezigen bij de officiële opening aan de Zeeweg. Wethouder Rien Nagtegaal sprak hen educatief toe.

Voor degenen die het nog wisten: 'Ik ben van de regering van Katwijk en verantwoordelijk voor het milieu en het groen' legde hij uit. 'Zonder bijen en insecten geen eten voor ons. Afgelopen weekend werden er in het hele land een bijentellingen gehouden omdat het zo belangrijk voor ons allemaal is' lichtte hij toe. Het hoe en waarom en over de functie van de bijen en insecten, stuifmeel en alles wat er bij komt legde hij uit. Soms ten overvloede omdat een aantal leerlingen het al wisten.

Leonie de Groot van de Farèlschool wist het ook al. 'Het is zeker belangrijk dat er veel bijen zijn' en klasgenoot Royce van Zelst vond deze bijeenkomt best wel leuk en gezellig. Op hun school zijn ze al druk bezig met het realiseren van een groene speelplaats. Andere scholen volgen binnenkort dit goede voorbeeld.

Na afloop kregen alle kids een zakje bloemenzaad mee. Hoe meer bloemen hoe beter.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>