Topscorer Ilse Kuijt. | Foto: Geert Bekker
Topscorer Ilse Kuijt. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Dames Grasshoppers pakkenthuisvoordeel weer terug

Algemeen

Afgelopen zaterdag heeft het vlaggenschip van Grasshoppers een belangrijke overwinning geboekt in Barendrecht tegen 4Consult/Binnenland. In een spannende wedstrijd hebben de Katwijksen de stand in de best-of-five serie van de halve finale, weer in hun voordeel gebracht. In een goed gevulde sporthal de Driesprong zag het in groten getale meegereisde Katwijkse publiek hoe coach Rick Driessen zijn verjaardag extra glans kreeg.

De openingsscore was voor Ilse Kuijt. Binnenland antwoordt met o.a. een  driepunter van Inez van Hulzen en neemt hiermee voor even de leiding over. Noor Driessen, Marieke van Schie en een  driepunter van opnieuw Ilse Kuijt, die het eerste kwart maar liefst 9 punten voor haar rekening neemt, brengen Grasshoppers weer aan de leiding. Er wordt sterk verdedigt maar Binnenland weet met 2 driepunters toch de nodige punten te pakken. Het is echter Deborah Vos, die met 6 punten op rij, het eerste kwart-stand op 15-20 in het voordeel van Solar-systemen Grasshoppers kan brengen.

Het begin van het tweede kwart is opnieuw voor Grasshoppers. Vier vrije worpen op rij zorgen voor een voorsprong van 15-24. Tot halverwege het tweede kwart blijft het verschil gelijk en kan vooral het Katwijkse publijk genieten van de soms weergaloze acties van Ilse Kuijt, die uiteindelijk met 21 punten topscorer zal worden aan Katwijkse zijde. Het is echter het team van Binnenland dat met vier driepunters in korte tijd de score weer in evenwicht brengt, zodat met een ruststand 36-36 de kleedkamer en de kantine opgezocht kan worden.
Het derde kwart gaat aanvankelijk gelijk op totdat Deborah Vos met een driepunter het startschot geeft voor een tussensprint. Grasshoppers loopt langzaam uit en het publiek wordt weer getrakteerd op mooie staaltjes basketbal, waarbij oa no-look passes van Noor Driessen voor mooie openingen zorgen. Met nog ruim twee minuten te spelen weet het team van Driessen en Mens de voorsprong op tien punten te brengen. Het zijn echter scores van Eline Kasius van Binnenland die het verschil aan het eind van het derde kwart weer op zes punten brengt (54-60)

Het vierde kwart blijft deze voorsprong in takt. Het is vooral de topscorer Eline Kasius (28 pnt) die Grasshoppers zo nu en dan pijn doet. Halverwege het laatste kwart weten de Katwijkse dames echter de maximale voorsprong van 13 punten te bereiken. Binnenland probeert nog te forceren maar met een aantal speelsters in foutenlast komt Solar-systemen Grasshoppers niet meer in gevaar en zo eindigt de wedstrijd in 68-76 en is de stand weer 2-1 in het voordeel van Katwijk.

Woensdag 17 April staat de vierde wedstrijd op het programma. Er wordt dan opnieuw in Barendrecht gespeeld en bij winst plaatst Grasshoppers zich voor de vierde keer op rij voor de finale van het landskampioenschap. De dames kunnen uw steun zeer goed gebruiken dus komt allen naar Barendrecht waar de sprongbal om 20.30 uur zal zijn.