Deborah Vos was de topscorer tegen 4Consult/Binnenland. | Foto: Geert Bekker
Deborah Vos was de topscorer tegen 4Consult/Binnenland. | Foto: Geert Bekker Foto: Cor de Mooy

Grasshoppers Dames behouden thuisvoordeel in play-offs

Algemeen

De dames van Solar-systemen Grasshoppers hebben de eerste game in de halve finale van de play-offs naar zich toe weten te trekken. De dames wisten met 10 punten verschil de eerste wedstrijd te winnen.

Na een wat weifelende start en een eerste score van Binnenland, lijkt Solar-systemen uit de startblokken te zijn. Met een stand van 11-4 neemt 4Consult/Binnenland een time out. De Barendrechtse dames antwoordden meteen met een driepunter, maar het is al gauw Grasshoppers wat weer kan uitlopen. Na heel wat fraaie aanvallen te hebben gezien, diverse shot blocks en steals, brengt Ilse Kuijt na een geweldige pass van Noor Driessen de stand op 21-13. Dit was tevens de eindstand van het eerste kwart. In de laatste paar seconden mocht Iris Govers haar rentree maken na diverse weken van blessureleed.

In het tweede kwart bouwen ze de voorsprong niet verder uit. Een lage score van 11-11 dit kwart was het resultaat van matige schoten van beide kanten. Met nog anderhalve minuut voor de rust was het Grasshoppers die 5 teamfouten op de klok had staan met een stand van 30-23. Lisa van den Adel mocht haar geluk beproeven aan de vrije worplijn. De eerste zat, maar de tweede werd gemist. De rebound was voor Fleur Kuijt .Ze maakte de aanval zelf af met een vrije lay-up. Ruststand 32-24.

De tweede helft begon met slordig balverlies bij Grasshoppers. Een prima spelende Eline Kasius bracht Binnenland dichterbij met een score en 4 benutte vrije worpen. Na een krappe 2,5 minuut gespeeld te hebben in kwart 3 was de stand 34-30. Sonja Kuijt wist en driepunter op het sheet te zetten en bracht het verschil weer naar 6 punten, 39-32. Maar met 5 punten op rij van Maxime Essenstam, en één uit twee van Noor Driessen, was het verschil opnieuw slechts 3 punten, 40-37. Weer was het Sonja Kuijt die een driepunter aantekende. In de laatste aanval bepaalt Ilse Kuijt de stand na het 3e kwart op 52-44.

Het laatste kwart werd bloedstollend spannend. Binnenland zette nog een tandje bij en kwam steeds dichterbij. Halverwege werd de voorsprong van het team van Solar-Systemen Grasshoppers over genomen. Maar de Katwijkse dames vochten voor wat ze waard waren en knokten zich terug in de wedstrijd. Na twee rake vrije worpen van Mia Hordijk, wist Noor Driessen met een heerlijke driepunter het verschil weer op 6 punten te zetten (66-60). Met nog een minuut te gaan probeerde Binnenland nog via een time out het tij te keren. Eindstand 71-61, het thuisvoordeel blijft hiermee in Katwijk.

Op woensdag 10 april spelen de dames de tweede play-offs wedstrijd in Cleijn Duijn, om 20.30 uur. Zaterdag 13 april is game 3 in Barendrecht om 20.15 uur.