Stef van der Zalm van SJC in duel met Joey Ravensbergen. | Foto: Johanna Wever

Quick Boys pijnigt SJC

Algemeen

Binnen vijf minuten kwam Quick Boys op voorsprong. Daarna verzuimden de blauwwitten de score verder op te hogen. Pas in de tweede helft werd alsnog een ruime score bereikt. De wedstrijd werd afgesloten met een 0-5 overwinning voor Quick Boys.

Quick Boys startte de wedstrijd gedreven en zette SJC direct onder druk. Al na vier minuten wist Kay Tejan, voor het eerst sinds weken weer in de basis, met een vrije schop het hoofd van Jesse van Nieuwkerk te vinden die volop profiteerde van de geboden ruimte en koppend doelman Bjorn Haggerty het nakijken gaf. Een paar minuten later leek Marc de Kruijs de marge te verdubbelen, SJC kwam met de schrik vrij, De Kruijs plaatste bal rakelings langs het doel.

Nog was het leed niet geleden voor SJC dat dreigde overlopen te worden. Zowel Tim Bloemendaal als Marc de Kruijs zouden moeten profiteren van de hen geboden kansen, hun vizier stond nog niet op scherp waardoor SJC ondanks de druk van de blauwwitten de doelpuntenmarge niet verhoogd zag worden. De Noordwijkers waren in het eerste kwartier zwaar in de problemen geweest maar wisten voorlopig de schade beperkt te houden tot één doelpunt.

In de loop van de eerste helft zou Quick Boys gas terugnemen, al bleef men zich gemakkelijk handhaven als bovenliggende partij tegen het zwakke SJC dat alle zeilen moest bijzetten om niet te worden overlopen. Quick Boys ging slordig om met de kansen tegen een tegenstander die pas na bijna een half uur spelen de eerste doelkans forceerde zonder doelman Paul van der Helm in de problemen te brengen.

Met de rust in zicht gaf Quick Boys weer gas, weer was SJC in de problemen al bleef Quick Boys volharden in slordigheden waardoor de score ongewijzigd bleef. Bij een doelpoging van Jeffrey Ket uit een hoekschop van Kay Tejan bracht de deklat uitkomst voor SJC. Met een 0-1 voorsprong voor de gasten gingen beide teams aan de thee.
SJC begon de tweede helft zonder Melvin van Stijn, Dario Lovecchio was zijn vervanger. Waar SJC zich in de eerste helft slechts zelden liet zien in de buurt van het doelgebied van Quick Boys was de thuisploeg na amper twee minuten dichtbij de gelijkmaker. Op aangeven vanaf de rechterflank plaatste Rick van Dijk de bal op de paal. Een paar minuten later zag Jeffrey Ket zijn doelpoging gekeerd door doelman Haggerty. Uit de rebound kon Jesse van Nieuwkerk niet profiteren, weer was Bjorn Haggerty spelbreker.

SJC was in ieder geval goed uit de kleedkamer gekomen, in de eerste minuten van de tweede helft had men al meer laten zien dan in de gehele eerste helft. Toch kreeg SJC al snel de kous op de kop. Kay Tejan zette een actie op, waaruit Jesse van Nieuwkerk werd bereik die Marc de Kruijs in staat stelde de doelpuntenmarge te verdubbelen. Met nog een half uur op de klok leek de schade voor SJC nog groter te worden, doelman Haggerty voorkwam een doelpunt maar moest een fractie van een minuut later alsnog het hoofd buigen toen Jesse van Nieuwkerk op aangeven van Kay Tejan de bal via de korte hoek in het doel plaatste.

Tijd om de wisselen. Bij SJC ging Trecy Kapata eraf voor Jelle van Went. Bij Quick Boys werd eerst Dennis Kaars naar de kant gehaald voor Cem Sahin. Later zouden ook nog Raymond Baten en Thijs Hofwegen speelminuten krijgen.

Amper in het veld liet Sahin de 0-4 op het scorebord aantekenen. Ten koste van een strafschop werd Jesse van Nieuwkerk binnen de beruchte lijnen naar de kant gewerkt. Sahin belastte zich met de strafschop. Met een fraaie "Panenka" gaf Sahin Haggerty het nakijken. Nog was het leed niet geleden voor SJC dat na een fraaie start van de tweede helft alles op alles moest zetten niet totaal overlopen te worden.

Vlak voor tijd bepaalde Cem Sahin de uitslag op 0-5 toen hij op aangeven van Joey Ravensbergen met een subtiele voetbeweging het doel vond.