Afscheid met koninklijke onderscheiding | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Van links naar rechts Peter Maagdelijn, Dirk Spaargaren, burgemeester Cornelis Visser, Jan van Duijn en Willem van der Bent. | Foto: Piet van Kampen
Van links naar rechts Peter Maagdelijn, Dirk Spaargaren, burgemeester Cornelis Visser, Jan van Duijn en Willem van der Bent. | Foto: Piet van Kampen

Afscheid met koninklijke onderscheiding

Vorige week vrijdagavond loeiende sirenes bij de brandweerkazerne. Dit keer niet voor een uitruk maar vier afscheidnemende brandweerlieden werden luidruchtig met de brandweerwagen ingehaald. Voor een feestelijk afscheid en na koninklijk gedecoreerd te zijn mochten zij na een gezellige avond voorgoed 'inrukken'.

Door Piet van Kampen

'Jullie zijn een hechte club en er heerst een sfeer van gemoedelijkheid binnen jullie club' zo begon burgemeester Cornelis Visser zijn toespraak alvorens hij vier 'met brandweerpensioen' gaande brandweerlieden op het podium nodigde en hen namens koning Willem Alexander als Lid in de Orde van Oranje-Nassau mocht benoemen.

Het eerste woord was echter voor ploegchef Dirk van Beelen. Hij schetste de afscheidnemende collega's allen met een bepaalde kleur die bij hun karakter pasten. 'Hier staat ruim 121 jaar ervaring' prees hij hen. Ook regiocommandant Hans Zuidijk had een woord van dank voor hen over. 'Brandweermannen in hart en nieren'. Waarderende woorden alom.


Koninklijke onderscheidingen

Het laatste maar tevens belangrijkste woord was aan Katwijk's eerste burger. Cornelis Visser riep hen een voor een naar voren om hen de versierselen op te spelden. Hij vergat ook de echtgenotes niet in zijn woordje van dank te betrekken.

Dirk Spaargaren was van grote waarde als sociaal persoon en een man van saamhorigheid. 'De man van de catering en penningmeester van de personeelsvereniging'. Jan van Duijn werd geprezen als een gedreven en betrokken brandweerman. 'Een man van kenmerkende felheid en kennis van zaken die alle regels kende. De aard, de duur, de uitstraling en betekenis van uw activiteiten rechtvaardigen een Koninklijke Onderscheiding'.

Deze lovende woorden waren overigens voor allen van toepassing. Ook voor Willem van der Bent die met zijn kennis van zaken voor inrichting van brandweervoertuigen zeker gemist gaat worden. Peter Maagdelijn maakte het kwartet vol. 'Betrokken en gedreven als bevelhebber en chauffeur'. Na de huldigingen de hoogste tijd voor het 'nablussen' tijdens een gezellige feestavond.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>