De meeste schrijvers van de schrijfwedstrijd afgelopen zaterdagmiddag in de bibliotheek. De winnaars moesten helaas verstek laten gaan. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
De meeste schrijvers van de schrijfwedstrijd afgelopen zaterdagmiddag in de bibliotheek. De winnaars moesten helaas verstek laten gaan. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Schrijftalent bij elkaar in bibliotheek

Algemeen

Zestien verhalen en zestien gedichten. Dat was de rijke oogst voor de schrijfwedstrijd van Bibliotheek Katwijk ter gelegenheid van de boekenweek. Het thema was: De moeder de vrouw. Zaterdag 30 maart was de prijsuitreiking in de vestiging aan de Schelpendam in Katwijk aan Zee.

 

De meeste van de 32 schrijvers waren naar de bibliotheek gekomen om de bekendmaking mee te maken. Helaas waren niet de winnaars aanwezig. 

Janne Marie Schouten-Vuijk won met haar gedicht Moeder . De jury vond dat Schouten-Vuijk een prachtig beeldend gedicht had geschreven. Een lofzang op de moeder en een gedicht dat je raakt door de emotionele lading, waardoor je wordt meegezogen in de tekst en je het schouwspel zo voor je ogen ziet gebeuren.

Het winnende verhaal was Kitty Knetsch, getiteld Lieve mama. Het verhaal vormt de weerslag van een gesprek tussen een dochter en haar demente moeder. Dochter is bij haar op bezoek. Het is een kort en krachtig maar respectvol gesprek dat eigenlijk heel ongecompliceerd is, maar door de alledaagse setting voor veel mensen zeel herkenbaar zal zijn en veel emoties oproept.

Een uitgebreid artikel en het winnende gedicht en verhaal zijn te lezen in De Katwijksche Post van donderdag 4 april. 

In de Katwijksche PostCast worden het gedicht en het verhaal voorgelezen. 

 


 

Uit de krant