Goed kijken en hand uitsteken bij verkeersexamen leerlingen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Controle op de splitsing Voorstraat-Zuidstraat. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Controle op de splitsing Voorstraat-Zuidstraat. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Goed kijken en hand uitsteken bij verkeersexamen leerlingen

Verkeersexamen doen op 1 april. Nee, dat is geen grap, maar een serieuze aangelegenheid. Om de 50 seconden vertrok afgelopen maandag een leerling van een basisschool vanaf het Marktplein in Katwijk voor een vijf kilometer lange route, waarin alles draait om goed kijken en hand uitsteken.

 

De route wordt aangegeven met bordjes en voert de leerlingen onder meer langs het zwembad, door het dorp en onder het gemeentehuis door. Met verschillende moeilijke kruispunten waar de leerlingen moeten oversteken.

Op tien plaatsen langs de route worden de leerlingen gadeslagen door twee volwassenen die kijken of de kinderen een oversteek wel goed doen. Zoals op de foto te zien is, was dat ondanks het zonnetje maandagochtend nog een koude bedoening.

Meer in De Katwijksche Post van donderdag 4 april. 

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>