Samen opruimen in 't Heen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Tijdens Nederland Schoon werd rond de Zeilmakerstraat de boel opgeruimd. | Foto: Piet van Kampen
Tijdens Nederland Schoon werd rond de Zeilmakerstraat de boel opgeruimd. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )

Samen opruimen in 't Heen

Vorige week was de landelijke actie 'Nederland Schoon'. Het is een impuls voor alle landgenoten om ons landje met elkaar netjes te houden. Een druppel op een gloeiende plaat? Yvonne van Egmond haakte er in ieder geval op in met een eigen initiatief. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen. Hard nodig om onze leefomgeving schoon te houden.

Door Piet van Kampen

Regelmatig fietst zij langs en door bedrijventerrein 't Heen als zij naar het strand gaat en doet ook boodschappen bij de AH aan de Zeilmakerstraat. Als vrijwilliger bij de Strandjutters en Straatjutters was het zwerfvuil in de omgeving een flinke doorn in haar oog.

Yvonne kreeg een brainwave en nam contact op met de filiaalmanager over haar idee om het zwerfvuil samen met collega-vrijwilligers, kinderen, bereidwillige klanten en medewerkers van AH de handen uit de mouwen te steken. Het idee werd direct positief ontvanger door filiaalmanager Marcel de Droog en de actie werd vorige week woensdag uitgevoerd. Ook wethouder Rien Nagtegaal stroopte de mouwen weer even op.


Ergeren

Veel mensen ergeren zich aan zwerfvuil maar nemen niet de moeite om het op te ruimen. Gelukkig zijn er wel mensen zoals Yvonne, mevrouw Van den Berg uit Katwijk en mevrouw Post uit Rijnsburg. Beide laatstgenoemde dames ruimen de troep in hun straat en directe omgeving op.

Mevrouw van den Berg: 'Tot op heden ben ik de enige maar ik hoop dat er meer zijn die het gaan doen'. Mevrouw Post: 'Ik loop veel met de hond en ruim het vuil op dat ik tegenkom'. Kijk, dat zijn nou nog eens voorbeelden die navolging verdienen.

Marcel de Droog verrichte de aftrap voor de actie. Ook hij had medewerkers ingezet. 'Ik erger me eigen kapot aan het vuil maar de gemeente kan ook niet altijd alles opruimen. Bovendien is het grond van de provincie. AH wordt er voor aangekeken maar wij voelen onze maatschappelijke betrokkenheid om mee te doen. We moeten het samen oppakken en hopelijk wordt dit een terugkerend ritueel met een constructieve samenwerking'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>