Vierde zege voor Vogels | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Niek Ossevoort (rechts) viert zijn treffer samen met Max van Steen. | Foto: PR
Niek Ossevoort (rechts) viert zijn treffer samen met Max van Steen. | Foto: PR (Foto: )
Sport

Vierde zege voor Vogels

Het tij kan keren. Zo sta je na een mindere periode in de lagere regionen en zo ben je maar weer een subtopper. Na de overwinning op Swift staan de vogels weer op een plek waar zij thuishoren. Hiermee lijken de woorden van de winnende trainer Jimmy Simons gestalte te krijgen. 'We gaan de top 5 aanvallen', sprak hij enkele weken geleden. Zijn team is inmiddels hard op weg om dit waar te maken. Na de 3-1 overwinning op Swift oogde hij dan ook tevreden.

Simons betitelde de zege als een solide overwinning. 'Na onze 2-0 voorsprong moesten zij komen. Het werd een potje schaken. Zij moesten komen en wij moesten hierop pareren. Wij maakten de goals en daarna was het een kwestie van rustig blijven. Het enige smetje op de wedstrijd was de late tegengoal', blikte hij toch voldaan op het gewonnen duel terug.

Een ander smetje op de wedstrijd was het al na 5 minuten uitvallen van Arie de Vreugd die met een enkelblessure het strijdperk verliet. De jonge maar inmiddels al ervaren Reno van Heiningen verving hem in de defensie die zoals beschreven pas in de dying seconds de enige tegentreffer moest toestaan.

Het was in het begin van de wedstrijd waarin het nodige van beiden zijden te beleven viel. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers ging teloor en een verdedigingsfoutje bood hen een tweede kans die werd onbenut gelaten. Het was ook de periode waarin de vogels- op scherp- goed uit het nest kwamen. Een vrije trap van Jaap van Duijn spatte op de kruising uiteen. Aan de overzijde verzuimde de in vrije schietpositie Jesse Dingjan een vroege openingstreffer te produceren. Eindstation zijnet. Aan amusement geen gebrek.

Vervolgens een periode waarin de bezoekers een licht veldoverwicht naar zich toe trokken. Voor even was de thuisclub het creëren van de goede aanval zoek. Een plotselinge dieptepass op Jaap van Duijn luidde echter de openingstreffer in. Beheerst schoof de routinier het leer langs Joost Meendering. Een mooie opsteker zo kort voor half-time. De marge zou zo kort daarop nog ruimer worden. De in goede vorm verkerende Van Duijn schoot een vrije trap haarscherp in, Meendering keerde het leer met moeite en de rebound was voor Romano van der Stoep, 2-0. Het is dat doelman Jeffrey Verkerk met een reflex een inzet van dichtbij stopte anders was er bij de aanvang van het tweede bedrijf met een andere uitgangspositie door beide teams worden gestart.

Na de thee was de schwung er bij de thuisclub enigszins uit en moest het toezien hoe de bezoekers de regie overnamen. Het werd niet slim uitgespeeld met lange ballen die veelal door de vogeldefensie met uitblinker doelman Verkerk aan het hoofd werden gepareerd. De nul koesteren was het motto. Het opbouwende aanvalsspel had hieronder te lijden.

Naarmate de klok verder tikte kwam de vierde zege op rij allengs meer in zicht. Deze werd kort voor tijd bekrachtigd door verdediger Niek Ossevoort die na een slim passje van Jesse Driebergen in een woud van Amsterdamse verdedigers het juiste gaatje vond om voor het vallen van het doek de 3-0 beheerst binnen te schuiven. De late tegentreffer van Dennis Sinkgreve was alleen goed voor de statistieken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>