Geen winnaars op De Westmaat | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Marciano van Leijenhorst van IJsselmeervogels in duel met Marciano Mengerink. | Foto: OrangePictures
Marciano van Leijenhorst van IJsselmeervogels in duel met Marciano Mengerink. | Foto: OrangePictures (Foto: Arnold Verkade)
Sport

Geen winnaars op De Westmaat

Op papier viel er vooraf veel te verwachten. Een klassieker inmiddels tussen de 2 succesvolste amateurploegen van Nederland. In Spakenburg wachten de 'Rooien'echter al sinds 2011 op een nieuwe "ster", terwijl in Katwijk juist de afgelopen jaren er 2 bijprikten boven het logo. Dit seizoen doet IJsselmeervogels echter weer mee om de bovenste plaatsen, samen met AFC Amsterdam.

V.v. Katwijk moet vanaf een afstandje toekijken hoe de twee het uitvechten, hopend als derde hond er met het been vandoor te gaan. Het is dan wel zaak om te profiteren van de misstappen die de koplopers maken. Enkele weken geleden tegen Jong Vitesse bijvoorbeeld of vorige week toen GVVV op bezoek kwam. IJsselmeervogels kreeg van haar toekomstige werknemers een pandoering in Werkendam (5-0!), terwijl Katwijk slechts een puntje overhield in de achtervolging.

IJsselmeervogels had dus wat goed te maken en Katwijk, mocht het nog iets van het seizoen willen maken, ook. Duidelijk werd wel dat de rooien deze week niet zomaar over zich heen zouden lopen, met Marciano Mengerink als voornaamste slachtoffer. De Katwijkse spits werd veelvuldig gezocht - direct na de aftrap werd de spits hard onderuit geschoffeld op de middenlijn - met goedkeuring van scheidsrechter Schaper. De fluitist pakte pas zijn kaarten bij de eerste overtreding van Katwijk, voor Susan.

Een fikse Zuidwester, schuin over het veld op De Westmaat, maakte het voetbal verder bijzonder lastig. Het eerste kwart was in handen van de Katwijkers, maar deze wisten niet tot kansen te komen. Net als de Vogels overigens. Pas na 23 minuten viel er een schoot op doel te noteren, Eef van Riel schoot naast. Niet veel later was er dan toch een goal. Robbert Olijfveld kwam met wat geluk, via Guus van Weerdenburg, vrij voor voor Mark de Vries en prikte de 1-0 raak. Katwijk was vervolgens behoorlijk van slag en mocht van geluk spreken dat het bij 1-0 rust bleef.

Datzelfde geluk had het vlak na rust, toen bij een scrimmage voor de goal van De Vries de lat werd geraakt en de keeper uiteindelijk de bal corner kon boksen. De aanzet van een veel aantrekkelijkere 2e helft, waarin Katwijk steeds vaker de aanval koos en IJsselmeervogels niet wist te profteren van de ruimte achter de Katwijkers (met uitblinkende Michiel van Dam als slot op de deur). 
De grootste kans was daarbij voor Mike van den Ban, die oog-in-oog met Jaimey Schaap de voeten van de keeper raakte. De keeper liet niet veel later bijna een inzet van Joey Jongman over de achter ljn glippen, maar kon net redden. 5 minuten voor tijd had hij wel het nakijken, toen Jan Willem Tesselaar de eindstand uit de draai bepaalde op 1-1.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>