Michael Madanly zorgde voor de nodige scores. | Foto: Geert Bekker
Michael Madanly zorgde voor de nodige scores. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Monsterzege voor heren Grasshoppers

Algemeen

Zaterdagavond hebben de mannen van coach Reitsema een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Racing Beverwijk. Bij Katwijk ontbraken: Bas Rozendaal, Glenn Schijf en Kasper Averink. Sjors Besseling keerde daarentegen weer terug op het veld. Beverwijk miste drie belangrijke spelers en kwam maar met zeven man naar Katwijk. Het tempo werd hoog gehouden waardoor de gasten nooit het idee kregen dat er maar iets te halen viel.

Vanaf de sprongbal begon Solar-systemen Grasshoppers gelijk erg sterk. De hoogste versnelling was ingezet en het tempo was direct ontzettend hoog. Beverwijk kon dit niet bijhouden en Katwijk kwam op een grote voorsprong te staan. De verdediging zat potdicht en in de aanval werd de bal goed rond gespeeld. Na de eerste periode was de stand 24-11.

In het tweede kwart verslappen de mannen geen moment en zo kunnen ze Racing Beverwijk, met hun kleine rotatie, moe spelen. Er wordt er flink op los gescoord en na twintig minuten spelen staat er een 52-22 ruststand op het scorebord.

Na zo'n grote voorsprong ging het na de theepauze toch niet iets rustiger aan. Vooral Jake Prins liet zich zien en ook Michael Madanly onderscheidde zich met mooie scores. Onder andere dankzij Jake Prins weet Solar-systemen Grasshoppers dit kwart maar liefst 31 punten te scoren. Na 30 minuten spelen was het 83-34.

Het vierde kwart werd lekker uitgespeeld. Alleen op het moment dat de honderd punten grens bereikt kon worden, stagneerde het spel een beetje. Uiteindelijk nam Sjors Besseling de eer op zich. Eindstand 101-48