Fietsbrug feestelijk geopend, maar toch weer even dicht | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen

Fietsbrug feestelijk geopend, maar toch weer even dicht

'Lang gewacht, niet gezwegen. Zoals verwacht, toch gekregen'.

Het zou een passende slogan kunnen zijn voor de bewoners van Valkenburg die zich al jaren lang sterk maakten voor de oeververbinding met overbuur Oegstgeest.

Woensdagmiddag jl. was het dan eindelijk zover. De brug, vernoemd naar Joop van der Reijden, voormalig wethouder van Oegstgeest en later burgemeester van Valkenburg, werd feestelijk geopend.

Tijdens het officiële gedeelte liet wethouder Rien Nagtegaal van Katwijk weten: 'Het is een icoon in het landschap waarmee er nu nog proef wordt gedraaid voordat hij over een paar weken officieel in gebruik wordt genomen'.

De bewindsman refereerde tevens aan het 'iconische pontje van Valkenburg'. Door de komst van de nieuwe brug voorziet hij dat deze de klanten van het eeuwenoude begrip in het dorp en omstreken gaat afsnoepen. 'Dat is nog wel een dingetje. Ik heb alle waardering voor het werk van deze mensen' stak hij hen een hart onder de riem. Na een jaar gaan we evalueren wat de effecten van de brug zijn' hield hij de aanwezigen voor.

Aan de kant van Oegstgeest gingen de slagbomen open en schoolkinderen van de basisscholen de Dubbelburg en de Burcht trokken een sprint naar de overzijde. En daarmee was de (tijdelijke) opening van de brug een feit.


Hieronder een timelapse van de gemeente over de bouw van de brug.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>