Agrarische bestemming ‘beste middel’ tegen bebouwing Kwakelwei | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: SKvD

Agrarische bestemming ‘beste middel’ tegen bebouwing Kwakelwei

De huidige agrarische bestemming van het gebied Kwakelwei in Katwijk aan den Rijn is de beste bescherming tegen bebouwing. Dat werd donderdag 14 maart door meerdere partijen en het college van burgemeester en wethouders benadrukt.

 

De politiek en heel veel organisaties willen dat gebied, waaronder ook het 's Heerenschoolbos achter De Wilbert, groen houden. Stichting Rijnpark Katwijk zet zich in voor een stadspark.

In de raadsvergadering van gisteravond diende KiesKatwijk een motie in om het bestemmingsplan te wijzigen om daar een stadspark mogelijk te maken. In een heftig debat verweet KiesKatwijk andere partijen, dat zij hun groene beloftes uit de verkiezingsprogramma's niet waarmaken. KiesKatwijk werd verweten niet na te denken over de consequenties van de motie. 'Zolang we niet tornen aan de bestemming, heeft een projectontwikkelaar met bouwplannen geen poot om op te staan', aldus Ralf Boland van D66.

Daarnaast wordt het idee voor een stadspark meegenomen in het nieuwe groenbeleidsplan.

De motie werd alleen gesteund door Hart Voor Katwijk.

 

Een uitgebreid artikel over de motie is donderdag 21 maart te lezen in De Katwijksche Post.

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>