Moderne doe-afdeling in bibliotheek | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Moderne doe-afdeling in bibliotheek

Knutselen met een 3D-printer, nieuwe technologieën en nieuwe vaardigheden ontwikkelen en programmeren. Dat is waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar mee aan de slag kunnen in de Makersplaets in de hoofdbibliotheek aan de Schelpendam in Katwijk aan Zee.

 

Wethouder Jacco Knape mocht afgelopen zaterdag die Makersplaets officieel openen. Dat deed hij samen met enkele aanwezige kinderen. Misschien vond de wethouder het wel jammer, dat hij niet tot de leeftijdscategorie behoort die zich uit mag leven in de Makersplaets, want de bieb biedt een interessante werkplaats voor leerlingen in de basisschoolleeftijd.
In de Makerplaets staan moderne, computergestuurde machines waarmee kinderen op een laagdrempelige manier ontdekkend kunnen leren. Het is een 'doe-afdeling' waar de doelgroep niet alleen bezig is met programmeren, maar ook creativiteit een grote rol speelt.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekkatwijk.nl

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>