Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Ideeën genoeg voor groener Katwijk

Algemeen

Eigenlijk willen ze allemaal hetzelfde: een groen en vooral groener Katwijk. Ideeën zijn er genoeg. Ideeën van verschillende organisaties en burgers die vorige week donderdag hun plannen presenteerden aan raadsleden. Raadsleden die ook voor een groen(er) Katwijk zijn. 'Het is een overlappend verhaal. We willen allemaal hetzelfde. Waarom is het dan nog niet gelukt?', wil Susan Verdoes van burgerinitiatief Katwijk Smart Village weten. Het antwoord op die vraag laat nog even op zich wachten.

 

Ergens na de zomer moet het nieuwe groenbeleidsplan in de gemeenteraad besproken worden. De aanwezige insprekers hebben de kans daar flink hun stempel op te drukken, want ter voorbereiding van dat plan stelt de gemeente een expertgroep groen in en verschillende insprekers geven aan daar graag zitting in te nemen.

Die insprekers staan voor het volgende: De Kwakelwei groen houden en er een stadspark van maken. Ringpark Katwijk dat groene zones met elkaar verbindt. Tiny Forests op verschillende plekken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Burgers stimuleren om minder stenen en meer groen in hun tuinen aan te brengen. Groen leidend laten zijn in aanbestedingscriteria. Terugbrengen van het struweel in Rijnsoever.
 

Meer over het groenbeleidsplan in De Katwijksche Post van 14 maart en in de Katwijksche PostCast. Die laatste is te beluisteren via Soundcloud en via allesoverkatwijk.nl

 

Uit de krant