Mia Hordijk werd uitgeroepen tot Woman of the match. | Foto: Geert Bekker
Mia Hordijk werd uitgeroepen tot Woman of the match. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Grasshoppers D1 wint in Bemmel

Algemeen

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers hebben afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Lekdetec.nl op overtuigende manier gewonnen. Daarmee haalden ze een beetje hun gram op de met 1 punt verloren halve finale voor de beker twee weken geleden in dezelfde hal.

Met het verlies van Bemmel in eigen huis en door de winst van Den Helder bij Binnenland, drukten de Katwijkers hun tegenstander van de vierde plaats, wat nog recht geeft op de play-offs. De basis voor de overwinning was de prima teamprestatie in de eerste helft waar het team van Rick Driessen en Frans Mens met scherp schoot en daarnaast de thuisclub op 12 punten wist te houden.

Grasshoppers begint prima aan de wedstrijd en pakt al snel een ruime voorsprong. Via 4-13 halverwege de eerste periode kan Solar-systemen Grasshoppers ondanks de twee Bemmelse time-outs verder uitlopen (8-27).

Het tweede kwart is het Katwijkse vizier wat minder scherp afgesteld maar een potdichte verdediging zorgt ervoor dat Grasshoppers de voorsprong toch kan vergroten en de tegenstander een schamele 4 punten toestaat. Ruststand 12-41.

Ook de derde periode is voor Grasshoppers ondanks de 11-0 run van de thuisclub. Via 23-45 staat de teller bij de aanvang van het laatste kwart op 33-65.

In het vierde kwart kan de thuisclub de achterstand nog iets verkleinen als de teugels al lang zijn gevierd, maar als het laatste fluitsignaal klinkt gaan de dik verdiende punten mee terug naar Katwijk. Eindstand 64-86.

Na de wedstrijd waren er nog Bemmelse bloemen voor Mia Hordijk, die dankzij haar prima spel uitgeroepen werd tot woman-of-the-match.

Op zaterdag 16 maart spelen de dames thuis tegen de nummer 3, 4Consult/Binnenland. Aanvang in Cleijn Duin is om 18.15 uur.