Nadine de Koning is Vrouwe van Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Nadine de Koning werd uitgeroepen tot Vrouwe van Katwijk 2019. | Foto: Piet van kampen
Nadine de Koning werd uitgeroepen tot Vrouwe van Katwijk 2019. | Foto: Piet van kampen (Foto: )

Nadine de Koning is Vrouwe van Katwijk

De tiende editie van de verkiezing van de Vrouwe van Katwijk leverde een verrassende winnares op. Niet zozeer vanwege haar nog korte maar prachtige staat van dienst maar gezien haar leeftijd. De stralende jonge vrouw telt pas 30 lentes en heeft dus nog een hele maatschappelijke carrière voor de boeg. Jaren waarin zij veel voor de gemeenschap kan en wil betekenen.

Door Piet van Kampen

De verkiezing valt altijd samen met de Internationale Vrouwendag. Vorige week vrijdagavond waren 120 vrouwen te gast bij de Rabobank die deze door Welzijnskwartier georganiseerde dag weer uitstekend verzorgde. Het was een mooie mix van vrouwen uit de gemeente waarin diverse nationaliteiten en culturen een geheel vormden.

Er werden zoals in voorgaande jaren gerechten uit verschillende landen en ook Hollandse kost bereid. Diverse activiteiten vulden deze bijzondere dag. Medeorganisator Corine Hoek: 'Er werd aan yoga gedaan, voetmassage, foto's in klederdracht gemaakt, Turkse volksdansen gedanst en er was een koffieceremonie uit Eritrea. Ook konden de dames in gesprek gaan met wethouder Corien van Starkenburg.


Moeilijke keuze

Dit jaar waren er ook weer 3 vrouwen genomineerd, Anita Laterveer, Nadine de Koning en Rianne Hogewoning. De dames hadden allen een zeer mooie staat van dienst in de Katwijkse gemeenschap en het was een moeilijke keuze voor de jury om uit deze kanjers een winnaar te kiezen. Eerdere Vrouwen van Katwijk Annemarie Hoevens, Tineke Zuijderduijn en Corine Hoek zijn er uiteindelijk toch uitgekomen.

Wethouder Corien van Starkenburg las de juryrapporten voor en het bleek duidelijk dat de drie genomineerden inderdaad een prachtige staat van dienst hadden.


Heel gaaf

De eervolle titel ging uiteindelijk naar Nadine de Koning. Werkzaam bij Welzijnskwartier, al heel vroeg als vrijwilliger begonnen met jongerenwerk en de laatste jaren jongeren zelfvertrouwen geven. Na laten denken over hun gedrag en een zet in de rug naar de toekomst geven. Spreekt jongeren aan op straat. Zij heeft een project 'Shitzooi' opgestart dat waarschijnlijk landelijke navolging krijgt. Nadine heeft ook het project 'Huntingtondisco' opgestart en brengt jongeren in contact met ouderen en het is swingen geblazen.


De gelukkige winnares: 'Het is heel gaaf, eervol dat ik gewonnen heb. Eerst dacht ik wat ik doe is heel normaal. Ik heb liefde voor mijn werk en beleef er veel plezier aan. Ik kan niet anders. Je hebt veel geduld nodig maar je krijgt er ook wat voor terug. Elke kleine overwinning in het werk is een cadeautje voor mij. De grootste overwinning boekte zij door al die kleine overwinningen bij elkaar en is terecht de nieuwe Vrouwe van Katwijk geworden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>