Officiële start nieuwbouw energiezuinige woningen Petronella van Saxsenstraat | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Met het plaatsen van een van de wanden werd het officiele startsein gegeven aan de nieuwbouw.
Met het plaatsen van een van de wanden werd het officiele startsein gegeven aan de nieuwbouw. (Foto: pr)

Officiële start nieuwbouw energiezuinige woningen Petronella van Saxsenstraat

Wethouder Jacco Knape en Lonneke Kienhuis van wooncorporatieDunavie hebben woensdagmiddag een prefab wand geplaatst van één van de woningen van het nieuwbouwproject aan de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie, in het bijzijn van de toekomstige kopers, huurders, buurtbewoners. Met het plaatsen van de wand is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het eerste 'gasloze' project van Dunavie, bestaande uit 35 huur- en 10 koopwoningen.


De 35 sociale huurwoningen krijgen het NOM-predicaat (Nul Op de Meter). Dit wil zeggen dat ze minstens net zoveel energie opwekken als ze gebruiken. Met als resultaat een energierekening van bijna nul. De woningen krijgen geen gasaansluiting, maar zijn volledig elektrisch.

Verwarming, tapwater én koeling worden geregeld via een warmtepomp die de warmte aan de bodem onttrekt. Daarnaast worden de woningen voorzien van vloerverwarming en –koeling, drievoudig glas en negentien zonnepanelen. Hiermee kondigt Dunavie, samen met de gemeente, een nieuwe fase aan van energieneutraal bouwen in Katwijk. De huurprijs ligt rond de 600 euro en de energierekening onder de 100 euro volgens het nieuwe principe van de Energieprestatievergoeding (EPV).

De verkoop van de tien energieneutrale koopwoningen, genaamd project "de Kwekerij", ging in januari 2018 van start. De woningen waren in april 2018 allemaal verkocht.


Dunavie verzorgt de volledige gebiedsontwikkeling. Sloop, sanering, bouwrijp maken, bouwen en inrichting woonomgeving worden namens Dunavie uitgevoerd. Boele & van Eesteren uit Rijswijk is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van de woningen en woonrijp maken van het gebied.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>