Anna de Rover, Anna van de Bosch en Amy van Delft behaalden goud, zilver en brons.
Anna de Rover, Anna van de Bosch en Amy van Delft behaalden goud, zilver en brons. Foto: pr

Compleet RIJC podium in Hoorn

Sport

Tijdens de district kampioenschappen voor junioren B voor niet licentiehouders in Hoorn was het podium compleet groen gekleurd.

Afgelopen zaterdagavond vond in de sfeervolle ijshal van Hoorn de districtskampioenschappen plaats voor licentie en niet-licentiehouders in de juniorencategorie.

De licentierijders reden om de Aad Kagenaar Bokaal. Onze drie RIJC rijdsters reden bij de niet-licentiehouders. Er werd gereden op de 500 en 1000 meter en het resultaat was optimaal. Goud, zilver en brons voor respectievelijk Anna de Rover, Anna van de Bosch en Amy van Delft. Daarmee was de koek nog niet op. Er werden ook 6 pr's gereden. Anna reed 50.32 en een sterke 141.96. Ook Isabelle van den Bosch en Amy van Delft reden respectievelijk 53.80, 1.49.54 en 52.15, 1.53.26 als pr's. Een prachtig resultaat.

Het aantal pr's staat nu op 130 en met de clubkampioenschappen op 11 maart, de Andries Kwik op 15 maart en de laatste cupwedstrijden op 16 maart voor de boeg gaan we zeker over de 200 pr's heen. Isabelle en Carmen leiden met 5 pr's bij de meisjes en bij de jongens staan Nick, Max, Finn en Tjitse aan de leiding voor de Woodzkozijnenbokaal.

Uit de krant