Doe mee met gedichtenwedstrijd 'Mijn Dorp' | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Valkenburg is op zoek naar een Dorpsdichter.
Valkenburg is op zoek naar een Dorpsdichter. (Foto: pr)

Doe mee met gedichtenwedstrijd 'Mijn Dorp'

Een enthousiast groepje Valkenburgers is gestart met de zoektocht naar een Dorpsdichter. Om de haalbaarheid van dit initiatief te onderzoeken en eventuele kandidaten te inspireren, hierbij de oproep om mee te doen aan de Valkenburgse gedichtenwedstrijd.

Voor iedereen die Valkenburg een warm hart toedraagt, hetzij door inwonerschap hetzij door afkomst kan meedoen. De minimumleeftijd is 16 jaar.

De bedoeling is om een gedicht te maken van max. 20 zinnen met als thema 'Mijn Dorp'. Binnen dit thema ben je vrij een onderwerp te kiezen, bijvoorbeeld: wat betekent het dorp voor jou? Wie of wat uit Valkenburg inspireert jou of vind je interessant? Wat voor gevoel geeft Valkenburg je? Wat leeft voort in je herinnering? Waarom vind je het fijn een Valkenburger te zijn? Wat vind je mooi in of aan jouw dorp Valkenburg of de inwoners?

Het gedicht hoeft niet te rijmen of te voldoen aan literaire criteria, het mag bijvoorbeeld ook een rap zijn of in prozavorm. Het gedicht moet in goed Algemeen Beschaafd Nederlands zijn opgesteld en mag niet kwetsend, discriminerend of schunnig zijn.

Stuur het gedicht per e-mail als platte tekst of als bijgevoegd Word-document vóór 15 maart 2019 naar: info@lindaprojectondersteuning.nl

Als er voldoende inzendingen zijn, die aan de criteria voldoen, buigt een vakjury en wellicht een publieksjury zich over het winnende gedicht. Het winnende gedicht wordt in ieder geval gepubliceerd in regionale en sociale media. Geschikte inzendingen worden meegenomen in de zoektocht naar een Dorpsdichter.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>