Oproep voor onderzoek Borstkanker | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Oproep voor onderzoek Borstkanker

Vanaf 21 maart kunnen vrouwen uit Rijnsburg die zijn geboren in de jaren 1944 t/m 1969 weer meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker.

Zij kunnen daarvoor terecht in het mobiele borstonderzoekscentrum achter het gemeenschapshuis De Burgt op de hoek van de Abdijlaan en Graaf Florislaan in Rijnsburg. Tot en met medio juni worden ruim 2.600 vrouwen uit Rijnsburg per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken in het onderzoekscentrum.

Alle vrouwen in deze leeftijdscategorie ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een (verplaatsbaar) onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op deelname aan het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan. Meer informatie www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>