Onthulling laatste kunstwerk Rijnsburger Joop van Egmond [+ video] | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Onthulling van het kunstwerk door de familie van Joop van Egmond.
Onthulling van het kunstwerk door de familie van Joop van Egmond. (Foto: Piet van Kampen)
+ video

Onthulling laatste kunstwerk Rijnsburger Joop van Egmond

Op de nieuwe rotonde Noordwijkerweg-Voorhouterweg in Rijnsburg is afgelopen vrijdag het laatste kunstwerk van Rijnsburger Joop van Egmond onthult. Een honderdtal genodigden woonden dit bijzondere moment van een bijzondere Rijnsburger bij.


Voor echtgenote El en de familie was dit een emotioneel moment. Na de onthulling door de kleinkinderen David, Lennart en Maaike werd samen met El de blik even omhoog gericht. Alsof de in juni 2018 door een triest ongeval de overleden kunstenaar van bovenaf even getuige mocht zijn van dit ingetogen maar mooie moment.

'Het is een mooie dag met een schaduw', vertelt El openhartig. 'Ik ben erg trots op hem'. De onthulling van zijn laatste kunstwerk 'Bloei 3' is een eerbetoon aan de te vroeg overleden kunstenaar, wiens kunstwerken 'De Ontluiking' op de rotonde nabij veiling Royal Flora Holland en nu bij de rotonde aan de Noordwijkerweg een blijvende herinnering aan hem vormen.


Rijnsburger Joop van Egmond was veelzijdig. Hij begon met tekenen, werkte als huisschilder en bij de brandweer in Leiden. Hij ontwierp de praalwagens voor de 3 oktober-optochten in Leiden en voor het Rijnsburgse Bloemencorso, tegenwoordig de Flowerparade. Hij werkte met olieverf, aquarellen en werd later een gewaardeerd kunstenaar.

Komende zaterdag wordt er een expositie in het Katwijks Museum geopend. Van 12 maart tot 25 mei zijn er dan kunstwerken van hem te bewonderen in het museum aan de Voorstraat in Katwijk. Een eerbetoon aan een markante, sociale doch bescheiden man.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>