Afbeelding

Pierre Sponselee interim directeur-bestuurder bij Dunavie

Algemeen

Pierre Sponselee is per 1 maart interim directeur-bestuurder bij de Katwijkse wooncorporatie Dunavie. Hij volgt hiermee Alfred Busser op die per 1 maart met vroegpensioen gaat. Sponselee is een ervaren bestuurder in de sector van woningcorporaties.


De Raad van Commissarissen heeft voor een interim oplossing gekozen, omdat er eerst duidelijkheid nodig is over de uitkomsten van de fusieverkenning met woningstichting Sint Antonius van Padua uit Noordwijkerhout voordat er een (definitieve) invulling komt van deze rol.

De komende periode houdt Sponselee zich bezig met de fusieverkenning en positionering van Dunavie in de omgeving. Daarin zal hij de afstemming zoeken met in- en externe belanghebbenden. Ook zal hij zich bezig houden met de ontwikkelingen rond de woningbouwplannen op voormalig vliegveld Valkenburg.


De Raad van Commissarissen, het Managementteam, de Ondernemingsraad en de Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek (SHD) hebben medio januari 2019 een onvoorwaardelijk positief advies uitgesproken voor zijn benoeming. Allen zagen in Sponselee de kandidaat die naadloos past in het voorgelegde profiel.

De Autoriteit woningcorporaties heeft de voorgenomen benoeming getoetst en een positief advies gegeven. Daarmee is Sponselee per 1 maart officieel benoemd.


De SHD noemt het een 'positieve voltreffer' dat Pierre is gevonden om het stokje van Alfred Busser bij Dunavie over te nemen. Ook in het voortraject is het gesprek aangegaan met de SHD over wat voor hen belangrijk is in het profiel van de interim bestuurder.

Uit de krant