Optreden van mannenkoor Jubilate in de TheaterHangaar.
Optreden van mannenkoor Jubilate in de TheaterHangaar. Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Energieke 'bejaarde' friends spatten in TheaterHangaar van het podium

Cultuur

Het oog wil ook wat. Dat moeten de twee jarige Katwijkse muziekverenigingen DVS en Jubilate hebben gedacht toen zij samen plannen smeedden om gisteravond hun 'pensioengerechtigde' leeftijd (dik 65) te vieren met een groots gezamenlijk gala-concert. En wel in de TheaterHangaar in Katwijk, thuishaven van Soldaat van Oranje. Doe maar duur en doe maar bijzonder.


En bijzonder was het, al deze toeters, bellen en mannenstemmen in het muzikaal spektakel getiteld Friends for Live. Het publiek draaide rond, de optredenden stonden stil. Wie Soldaat van Oranje kende, wist het al. Toch ging er een zucht van verbazing door de zaal bij de eerste lichte aardbeving.

In het begin was er die verrassing met elke muzieksectie op een andere plek in het decor: mannenkoor, Marchingband, Juniorenorkest en 'DVS on Stage'. Zo werden zang en muziek, muziek en zang vlot afgewisseld. Een lust voor oog en oor. Het visuele spektakel ging gelukkig niet ten koste van de muzikale inhoud. Beide muziekgezelschappen zijn natuurlijk wel wat gewend. Bovendien beschikken zij over een dosis vakmanschap en kunnen ze een beroep doen op beproefd repertoire.

Donderdag de uitgebreide recensie van Adri van Beelen in De Katwijksche Post



 

Uit de krant