Stichting ‘Als kanker je raakt’ is er voor begeleiding, advies en ondersteuning.
Stichting ‘Als kanker je raakt’ is er voor begeleiding, advies en ondersteuning. Foto: pr

Actiedag en benefietconcert voor stichting 'Als kanker je raakt'

Algemeen

Als kanker je raakt, stort je wereld in en wat dan? Jouw wereld staat stil en iedereen lijkt door te gaan. Van buitenstaanders veel begrip, maar JIJ hebt het kanker en alleen lotgenoten weten wat dat echt betekent.
 

Een leven van behandelingen, uitputting en vermoeidheid, van opkrabbelen en terugvallen, maar ook de chaos in emoties: ongeloof, ontkenning, verwarring, acceptatie, teleurstelling hoop, wanhoop, pijn, verlies, verdriet vreugde. En iedereen om je heen zegt je te begrijpen, maar hoe goed bedoeld, ze kunnen het niet. Stichting 'Als kanker je raakt' organiseert landelijke en regionale ontmoetingsdagen voor lotgenoten. Voor de stichting wordt volgende week vrijdag (1 maart) in Katwijk een actiedag georganiseerd in het Anker en op 5 april vrijdag een benefietconcert in de Vredeskerk.
 

Op de actiedag, georganiseerd door leden van CJV en zanggroep Mare Canto, is van alles te doen. Er is een infomarkt met onder andere kramen van uiteraard de stichting 'Als kanker je raakt', Het Baken en de Winkel van Jeanette. Er is koffie of thee met allerlei, eigen gebakken, lekkernijen. Er is een creatieve hoek en voor de kinderen, een spelcircuit en begrijpelijk zijn er kosten aan het deelnemen aan de verschillende dingen verbonden. Maar de opbrengst gaat dankzij sponsoring, een op een door, naar de stichting als 'Kanker je raakt'.
 

Op het benefietconcert, vrijdag 5 april, zijn de deelnemers DVS, jongerenkoor Dvoted, Romans Twelve en Mare Canto. Aanvang om 20.00 uur en de kosten voor het bijwonen van het concert bedragen 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen voor 2,50 euro naar binnen.

Uit de krant