Pilot met zelfrijdende bus in Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
De betrokken partijen bij ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.
De betrokken partijen bij ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: pr)

Pilot met zelfrijdende bus in Katwijk

Provincie Zuid-Holland wil samen met Katwijk, Noordwijk, ruimtevaartcentrum ESA ESTEC, vervoerder Arriva, Future Mobility Network en Rebel Automated Shuttles dit jaar een pilot starten met zelfrijdende minibussen (shuttles).
 

De busjes gaan op het terrein van ESA ESTEC rijden (eerste fase) en later op de openbare weg in Katwijk tussen de bushalte Schorpioen aan de Biltlaan en ESA ESTEC (tweede fase). De pilot gaat zo'n twee jaar duren.

Vandaag is met het ondertekenen van een intentieverklaring door de betrokken partijen de eerste stap gezet richting het daadwerkelijk realiseren van het project. Hiermee geven de partijen aan hun schouders eronder te zetten om het project te realiseren.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>