FC Rijnvogels fortuinlijk bij Achilles Veen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Max van Steen scoort de 1-2. | Foto: PR
Max van Steen scoort de 1-2. | Foto: PR (Foto: )
Sport

FC Rijnvogels fortuinlijk bij Achilles Veen

Wat een mooie voetbalmiddag op een fraaie lentedag in het Brabantse Veen had moeten worden werd ontsierd door de vele kaarten die arbiter Voncken uit de borstzak moest trekken. Het overgrote deel kwam op het conto van de gastheren en mondde ook uit in twee rode prenten. Het betekende dat de thuisclub halverwege de tweede helft met 9 man kwam te staan.

Op sportpark De Hanen Weide waren de hanen van de thuisclub in het gevecht tussen de Veense Hanen en de Katwijkse Vogels het meest fel en dat kwam hen achteraf duur te staan. Bij de zoveelste overtreding restte de leidsman niets anders dan halverwege het tweede bedrijf een afkoelingsperiode in te lassen.

Uiteindelijk trokken de Katwijkers met 4-2 aan het langste eind. Een uitslag die waarschijnlijk nooit op het scorebord zou hebben gestaan als in het begin de zaken anders hadden gelopen. In de eerste minuut was er een halve kans voor Max van Steen die naast hobbelde. Een minuut later was het aan de overzijde wel raak bij de eerste tegenstoot van de thuisclub. Sven Aerts mocht ongehinderd de 1-0 binnenlopen omdat de hele Katwijkse defensie bleef staan omdat er terecht gemeend werd dat de Veense spits ruim buitenspel stond. Zowel vriend als vijand bevestigden dit maar de vlag bleef omlaag. Zowel de linesman als de vogeldefensie bleken nog niet geheel bij de les.

Even later bleek dit maar weer eens want nu moest doelman Jeffrey Verkerk in een één-op-één situatie redden en kort daarna na een snel genomen vrije trap verzuimde Thomas de Man ook in een zelfde geheel vrije situatie de score uit te bouwen. Pas na een klein half kwam de gelijkmaker uit de lentelucht vallen toen Luuk Slegt na een half afgeslagen aanval steenhard het leer achter doelman Jamiel Kools knalde. Deze opleving hadden de bezoekers nodig om in de wedstrijd te komen. Pal voor de thee maakte Thijs van den Berg hands die goed was voor de eerste rode prent.

Zo snel als de gastheren in de eerste helft scoorden, zo rap viel de 1-2. Max van Steen rondde een voorzet van Dirk Jan van den Oever van dichtbij af. De tweede rode kaart werd halverwege de tweede helft een ongewenste traktatie voor Maarten Bodaert die tegen het tweede geel aanliep. Mogelijk het gevolg van enige frustratie waardoor zijn team met negen man in ondertal de ongelijke strijd aan moest.

De Katwijkers profiteerden en weer was Max van Steen de scherprechter. De Veners vochten voor wat zij waard waren en de vogels verzuimden de mogelijkheden om verder uit te lopen te verzilveren. In de slotfase moesten zij zelfs nog een fraaie treffer van Roel de Kruik - even geheel vrij gelaten- incasseren waardoor het nog even nodeloos spannend werd. In de dying seconds scoorde Jaap van Duijn na een knappe voorbereidende actie op de achterlijn van invaller Roy van Leeuwen en de koers was definitief gelopen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>