Jaarlijks ruim honderd slachtoffers in Katwijks verkeer | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Op de Boulevard gebeuren veel fietsongevallen.
Op de Boulevard gebeuren veel fietsongevallen. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Jaarlijks ruim honderd slachtoffers in Katwijks verkeer

Er zijn in Katwijk jaarlijks niet veel meer verkeersongevallen in vergelijk met andere gemeenten, maar wel meer verkeersslachtoffers. Dat blijkt uit een analyse over de afgelopen vijf jaar.


Het aantal ongevallen in Katwijk is de afgelopen jaren ongeveer stabiel gebleven. Dat aantal schommelt rond de 250 ongevallen per jaar. Dat verschilt niet veel met vergelijkbare gemeenten qua inwonersaantal.

Wat wel afwijkt, is het aantal verkeersslachtoffers met letsel. Ligt die in vergelijkbare gemeenten rond de 75, in Katwijk vallen er jaarlijks zo'n 110 letselslachtoffers. 'Dit zou te maken kunnen hebben met het relatief hoge aantal kinderen (tot en met 17 jaar) en ouderen (65 jaar en ouder) in Katwijk, die slachtoffer zijn', stelt het onderzoek.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>