Katwijkse rederij blijft vechten tegen windmolens op zee | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Een kotter met op de achtergrond een verboden windmolenpark.
Een kotter met op de achtergrond een verboden windmolenpark. (Foto: Albert de Boer)

Katwijkse rederij blijft vechten tegen windmolens op zee

De Raad van State behandelt vandaag de bezwaren van onder andere de Katwijker rederij J. Van der Plas tegen de aanwijzing van gebieden voor windmolens op zee. Het gaat om twee kavels in het zogeheten windenergiegebied Hollandse Kust.
 

De kavels liggen op 10 zeemijlen (18,5 kilometer) uit de kust in een strook tussen Den Haag en Haarlem. In iedere kavel kunnen maximaal 63 windmolens worden geplaatst.

De rederij maakt zich vooral druk om het verlies aan visgebieden door de komst van de vele windmolens. Want het blijft niet alleen bij deze twee kavels. Het rijk heeft er nog veel meer in de planning staan. De rederij is ook bang voor botsingen tussen schepen en windmolens met milieuschade als gevolg. Verder zullen allerlei vissoorten worden verdreven door de windmolens.


Deze week in De Katwijksche Post 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>