Sjors Besseling komt langzaam terug na langdurige blessure. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 zit in de verkeerde flow

Algemeen

De mannen van Solar-systemen Grasshoppers Heren 1 hebben zaterdagmiddag hun derde wedstrijd op rij verloren. Ditmaal van het gepromoveerde Almere Pioneers. De Katwijkers moesten het deze week zonder Kasper Averink en zonder Bas Rozendaal doen.

In het eerste kwart leek alles goed te gaan. Jake Prins begon wederom ijzersterk en leek niet te kunnen missen. Na veel sterke acties naar de basket en een paar mooie schotjes stond er na 10 minuten 20-26 op het scorebord.

Ook in het tweede kwart deed Solar-systemen Grasshoppers goed werk. De verdediging werd nog wat aangescherpt. De Almeerders wisten dit kwart 11 punten te scoren tegenover 25 van Katwijk. Hiermee speelden de mannen een van de beste 20 minuten van het seizoen. Ruststand 31-51.

Na de rust waren de rollen helemaal omgedraaid. In het 3e kwart scoort Solar-systemen Grasshoppers maar 5 punten en daar tegenover scoort Almere er 27. Katwijk maakte veel geforceerde acties en misten vervolgens hun schoten. Na 30 minuten spelen was het 58-56 in het voordeel van Almere. De grote voorsprong was dus in minder dan 10 minuten in rook op gegaan.

Ook in het vierde kwart kon Solar-systemen Grasshoppers geen vuist meer maken tegen de Pioneers. Vergeleken de 1e helft leek het een totaal andere wedstrijd en Katwijk was het spoor helemaal bijster.
Uiteindelijk wint Almere met 83-67 en is er voor de derde keer achter elkaar verloren en zakt Solar-systemen Grasshoppers naar de vierde plaats in de rangschikking.

Zaterdag, 16 februari is een thuiswedstrijd om 18.15 uur in sporthal Cleijn Duin. Tegenstander is Uball, nummer 8 in de competitie.