Leerlingen van de Dubbelburg tijdens een buitenlesdag.
Leerlingen van de Dubbelburg tijdens een buitenlesdag. Foto: pr

CDA wil meer diversiteit in aanbod basisonderwijs

Algemeen

Met het sluiten van de Dubbelburg in Rijnsburg verliest de gemeente op termijn een openbare basisschool. Het stelt ouders voor de vraag op welke school ze hun kind nu kunnen/willen plaatsen. Hun keuze is gering en dit roept vragen op bij het CDA.
 

Woordvoerder Onderwijs Lisette van der Maden: 'Die 79 kinderen die niet meer naar de Dubbelburg kunnen, moeten toch ergens geplaatst worden en het onderwijsaanbod is nu te beperkt. Het zou meer aan moeten sluiten op de wensen in onze dorpskernen.'

Het CDA stelt in vragen aan het college onder meer voor om een enquête onder jonge ouders te houden naar de behoefte van onderwijsvormen. Schoolbesturen zouden daar op in kunnen spelen.

Het college laat weten zich in te zetten voor een divers aanbod, waaronder openbaar onderwijs, maar geeft hiervoor alleen projectlocatie Valkenburg als voorbeeld. Het CDA wil dat het college voortvarender aan de slag gaat en een divers onderwijsaanbod actief stimuleert. Niet alleen binnen de gemeente, maar ook daarbuiten.

'Het actief benaderen van schoolbesturen in de regio die Algemeen Bijzondere Onderwijsvormen aanbieden, zoals Dalton, Jena of Montessori, en vragen naar samenwerking, past bij een toekomstgerichte gemeente.'

 

Uit de krant