Tess en Marissa Voorleeskampioenen | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Tess en Marissa Voorleeskampioenen

Het was spannend zaterdagmiddag 2 februari in het Dorpshuis in Valkenburg, bij de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury stond voor een moeilijke taak met zoveel goede schoolkampioenen.
 

De voorleeskampioenen van maar liefst 17 basisscholen uit Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk traden voor het voetlicht. Ze lazen een fragment voor uit een favoriet kinderboek.

De voorlezers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Op school wonnen zij de voorleeswedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van de titel 'Voorleeskampioen van de school'.

Maar wie was de beste? Dit was een moeilijke taak voor een deskundige jury bestaande uit: Anita de Jager (docent Nederlands en coördinator leesonderwijs Vakcollege Rijnmond), Corien van Starkenburg (wethouder Zorg en Ondersteuning) en Fijke van den Oever (mede-eigenaar van boekhandel Het Baken).

Na enig beraad wezen zij twee winnaars aan: Tess Calis van basisschool De Burcht in Valkenburg, groep 8. Zij las voor uit: Weg met die krokodil! van Paul van Loon.

De andere winnares was Marissa Koot van de Oranje Nassauschool uit Rijnsburg, groep 7. Zij las voor uit: In de spotlights! (Dagboek van een muts) van Rachel Renee Russell.

De meiden gaan door naar de volgende ronde op 20 maart in Leiden.
 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>