Logo allesoverkatwijk.nl
Veel mediabelangstelling voor Natasja Geyteman-Bos.
Veel mediabelangstelling voor Natasja Geyteman-Bos. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Opname doodgeboren kinderen in BRP. Natasja: 'Mijn missie is geslaagd'

'Dit is de plek waar ik er achter kwam dat Jolie niet op het scherm verscheen', zegt een zichtbaar geëmotioneerde Natasja Geyteman-Bos vanochtend rond 09.00 uur bij de publieksbalie van het Katwijkse gemeentehuis. En op die plek schrijft Natasja de in 2007 levenloos ter wereld gekomen Jolie eindelijk in in de Basisregistratie Personen (BRP). Natasja: 'Mijn missie is hiermee geslaagd.'

 

Natasja heeft jarenlang gestreden om doodgeboren kinderen opgenomen te krijgen in de BRP. Een strijd die begon, nadat zij er achter kwam dat hun eerstgeboren dochter Jolie nergens in de systemen was terug te vinden.

In 2015 startte zij een petitie en wist, met hulp van vele anderen, 80.000 handtekeningen te verzamelen. Vorig jaar stemden zowel de Tweede als Eerste Kamer unaniem in met een wetswijziging.

Het belang van die strijd was vanochtend zichtbaar. Natasja, echtgenoot Calvin en hun kinderen Noah en Isa werden bij de balie omringd door lokale, regionale en landelijke media. Burgemeester Cornelis Visser ontving het gezin. 'Veel ouders zijn blij met wat jij voor elkaar hebt gekregen en daar wil ik je mee feliciteren.'
 

Meer in De Katwijksche Post van komende donderdag.

Een uitgebreid interview met Natasja is te lezen in De Katwijksche Post van 31 januari. 
Haar verhaal is ook te beluisteren in aflevering 11 van de Katwijksche PostCast.

RTV Katwijk was afgelopen maandag aanwezig op het Katwijkse gemeentehuis en sprak met Natasja en Tweede Kamerlid Vera Bergkamp.