Evelien Lutje Schipholt in stelling gebracht. | Foto: Geert Bekker

Grasshoppers D1 wint van Jolly Jumpers

Algemeen

Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen in winst weten om te zetten. Het was na de Final Four en de bekerwedstrijd van afgelopen week, de vierde wedstrijd in 8 dagen voor de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens.

Het eerste kwart laat een gelijk opgaand scoreverloop zien waarin de met veel energie spelende bezoekers de eerste voorsprong pakken. Via 5-6 halverwege en 12-16 komt Grasshoppers na 2 scores aan het einde van dit kwart weer langszij.
Een prima tweede periode geeft de thuisclub al snel een voorsprong die mede door een strakkere verdediging langzaam maar zeker verder uitgebreid kan worden. Na een 11-0 run aan het begin van dit kwart en 30-20 halverwege staat er bij het rustsignaal een 38-22 stand op het scorebord.
Ook de derde periode is voor de thuisclub hoewel Jolly Jumpers nu wel in het spoor kan blijven (57-37). In het vierde kwart loopt het verschil al snel verder op en via 68-43 eindigt de wedstrijd bij 85-47.
Eerstkomende wedstrijd van Solar-systemen Grasshoppers is opnieuw thuis. Op zaterdag 16 februari aanstaande komt Dozy Den Helder op bezoek. Aanvang 20.30 uur.